Četrtek
maj262011

Pohod na Rudnico (946 m) v okviru 5. mednarodnega festivala alpskega cvetja v Bohinju, 4. junija 2011 

Odhod v soboto ob 8:00 na parkirišču pred RTV, povratek v Ljubljano ob 17:00.

Z avtobusom se bomo odpeljali do Bohinjskega jezera, kjer se začne naša botanična pot. Na  travnikih ob Savi Bohinjki bomo občudovali travniške rastline kukavičja lučka (Lychnis flos-cuculi) – z drobnimi, nageljčkom podobnimi rožnatimi cvetovi, njivsko grabljišče (Knautia arvensis), ki s svojim vilasto razraščenim stebelcem spominja na grabljišče,  južnoalpsko peruniko (Iris pallida subsp.) in nepogrešljivo travniško ivanjščico (Leucanthemum vulgare). Med cvetjem bomo našli tudi zdravilna zelišča navadni rman (Achillea millefolium) z belimi socvetji in rumenocvetoči pravi ranjak (Anthyllis vulneraria). Travnik je porasel tudi z orhidejami in različnimi vrstami kukavic (Orchidaceae), na višje ležečih travnikih pa rastejo tudi brkati nageljčki (Dianthus barbatus), ki so značilni za suhe alpske travnike.

Gozd zaraščajo leska (Corylus avellana), maklen (Acer campestre), glog (Crataegus sp.), dobrovita (Viburnum lantana), črni gaber (Ostrya carpinifolia) in mali jesen (Fraxinus ornus). Na skalni steni ob poti bomo videlii kranjsko lilijo ali zlato jabolko (Lilium carniolicum) in krvavodrečo krvomočnico (Geranium sanguineum).

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, čokolado, sendviče za celi dan in vsaj 1 liter tekočine. 

Izlet bosta  vodila Erika Bizilj in Miran Muhič. 
(Več informacij o izletu na miran.muhic@uni-mb.si ali 041 281 431.)

Cena izleta je 5 € (cena vključuje prevoz vodenje na izletu). 

Prijave s plačilom sprejema Marija Dolenc (01/475 24 47, 051 206 358) do srede, 1. junija.
Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva: SI56 0222 2001 2109 437 s pripisom Rudnica  2011. Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. 

Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Nedelja
maj222011

Evropski dan soseda, 25. maj

Nedelja
maj222011

Slovesna otvoritev planinske poti čez Ljubljanski grad ob Tednu gozdov, 25. maj 2011

Planinsko društvo RTV Ljubljana in mestna občina Ljubljana bosta pod pokroviteljstvom Ljubljanskih mlekarn na svojevrsten način obeležila Teden gozdov, ki je pri nas vsako leto zadnji teden maja. 25. maja bodo svečano odprli novo planinsko pot – v središču Ljubljane! Pot vodi čez Ljubljanski Grad od Roške do Ciril-Metodovega trga, seveda tudi po gozdu.eden  dodali še eno kontrolno točko – ob antenskem stolpu na grajskih Šancah. 

Slovesnost ob otvoritvi poti bo 25. maja ob 13.00 na Šancah, udeležila se je bosta podžupan Mestne občine Ljubljana Jani Möderndorfer, ki bo slovesno odprl pot in generalni direktor javnega zavoda RTV Slovenija mag. Marko Fili, nastopil pa bo ansambel Ruševci in učenci Osnovne šole Tone Čufar.

Planinci PD RTV Ljubljana, ki so uredili pot ter Ljubljanski Grad uvrstili med vrhove planinske vezne poti po oddajniških točkah, vabijo vse Ljubljančanke in Ljubljančane, pa tudi obiskovalce Ljubljane, da se udeležijo slovesnosti, predvsem pa, da se sprehodijo čez Grad, doživijo lepoto grajskega gozda, razgledov na prostrane gozdove in gore in se spomnijo njihovega pomena za kakovost življenja.

Pri ureditvi poti so nam prijazno priskočile na pomoč Ljubljanske mlekarne d.d. , ki so tudi pokrovitelj te poti.

Ponedeljek
maj162011

18. KOSTELSKI PLANINSKI POHOD, 21. maja

VODNIŠKI ODSEK

VABI 21. maja na 18. KOSTELSKI PLANINSKI POHOD 

ODHOD: sobota, 21. maja 2011 ob 6:30-ih iz parkirišča na Čufarjevi ulici za TV Slovenija. Vrnitev cca. 18. Uri.

PRIJAVE: Erika Bizilj mobilni tel. o41 327 856 ali 01/475 34 77 ali erika.bizilj@rtvslo.si  do četrtka, 19.05. 2011 do 14-ih.

HRANA IN PIJAČA: iz nahrbtnika in na prireditvenem prostoru. 

OPREMA: pohodni čevlji, palice, zaščita pred klopi, pokrivalo

HOJE: CCA. 6 do 7 UR (22 km)

PLAČILO: 10€ se plača na avtobusu (stroški prevoza, štartnina, vodenje). V štartnini je vključeno bilten, izkaznica, jubilejna značka, osvežilni napitki na poti in domače dobrote na cilju.

VODSTVO:  Jožica Ramšak Pajk-vodnica PZS in pomočnik Drago Car vodnik PZS.

Več informacij o izletu Jožica Ramšak Pajk mobilni telefon 040 829 011

Iz parkirišča na Čufarjevi ulici za TV Slovenija se bomo ob 6:30-ih odpeljali v smeri Kočevja do Fare. Iz vasi Potok bomo pričeli pohod po čudoviti dolini levega brega Kolpe. Pot vodi mimo Stružnice – razvalin lovskega gradu nekdanjih kostelskih graščakov, naprej mimo Kuželjske stene (874m) z razgledom po dolini Kolpe, nato spust v vasico Rake, Kuželj, Laze, Štajer in nazaj do izhodišča.

Pot vodi večina po gozdnih stezah in kolovozih.

ČE BO VREME ZELO SLABO IZLETA NE BO.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo ture ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za sodelovanje na izletu. Vsakdo hodi na lastno odgovornost.

S sabo morate imeti osebni dokument in zdravstveno izkaznico. Udeleženci  morajo upoštevati navodila in odločitve vodnika. 

ŽELIMO LEPO DOŽIVETJE KOSTELSKE DOLINE PETRA KLEPCA!

Ponedeljek
maj162011

POLETNI PLANINSKI TABOR ZA OTROKE na planini Kofce pod Košuto, 30. junija – 4. julija

Cena tabora znaša 145,00 €. 
V ceno so vključeni avtobusni prevoz, bivanje (4 x polni penzion), stroški vodenja in organizacije tabora ter dodatno nezgodno zavarovanje.

S plačilom 50 € potrdite prijavo na tabor
Razliko lahko plačate v dveh obrokih. 

Plačilo zadnjega obroka najkasneje 10 dni pred odhodom.
Število udeležencev je omejeno na 20.

Vse dejavnosti na taboru bodo organizirali in izvajali vodniki in mentorji našega društva.

Za vse dodatne informacije pišite na miran.muhic@uni-mb.si ali pokličite 041 281 431 (Miran).

Prijave s plačilom sprejema Marija Dolenc (01/475 24 47, 051 206 358) do zapolnitve prostih mest.
Možno tudi plačilo na transakcijski račun društva: SI56 0222 2001 2109 437 s pripisom KOFCE otroci 2011.
Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih. 
S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izletov ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na taboru in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas tabora obnašati se v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.