Sreda
sep212011

Vabilo MDO PD Podravja, 24. 9. 2011

Sobota
sep172011

Informacija o oblikovanju cene izletov Mladinskega odseka

Po sklepu MO PD RTV Ljubljana z dne 30.5.2011 in sklepu UO PD RTV Ljubljana z dne 12.9.2011 se oblikuje cena izletov, ki jih organizira MO PD RTV Ljubljana za svoje člane, po naslednjem ključu:

· en otrok plača polno ceno izleta;
· drugi otrok iz iste družine ima 50% popusta na ceno izleta;
· tretji in vsak naslednji otrok iz iste družine ima 100% popusta na ceno izleta (ne plača nič);
· en starš iz iste družine plača polno ceno izleta, če se ga udeleži skupaj z otrokom;
· drugi starš iz iste družine ima 50% popusta na ceno izleta, če se ga udeleži skupaj z otrokom.
Navedeni popusti za otroke veljajo tudi za planinske tabore, ki jih organizira MO PD RTV Ljubljana.

Nedelja
sep112011

Izlet v Grobničke alpe,  24.09.2011

PD RTV in PS Bazovica iz Reke vabita dne 24.09.2011 na izlet v Grobničke alpe

Odhod: ob 5.30 s parkirišča na Čufarjevi ulici za TV Slovenija

Cena prevoza je :
za 19 udeležencev 25 €
za 28 udeležencev 20€ (prevoz, organizacija, stroški vodenja in enolončnica v koči)

Plan pohoda:

  1. Zbiranje udeležencev na dogovorjeni dan (24.09.11) najpozneje do 8h v Dražicah (Grobnik)! Kratka vožnja do Podkilavca od koder se začne peš pot. Do Podkilavca lahko pride tudi avtobus – cesta je asfaltirana.
  2. Vzpon do doma na Hahlićih preko Čeke (najlažji vzpon). Trajanje hoje dve uri. Višinska razlika cca 800 m. Krajši počitek pri domu. 
  3. 3. Za tiste ki ne mislijo hoditi dalje imajo lepe možnosti za krajše sprehode v okolici doma in 10 do 15 minutne vzpone na bližnje vrhove. 
  4. Ostali – krožni vzpon na Fratar (1350m),skupaj dve uri.Vrnitev v dom in (po prejšnjem dogovoru) enolončnica v domu. 
  5. Povratek v Podkilavec preko Planine in Podplanine, spusta je za slabi 2h. Sklepna misel v Slovenskem kulturnem domu Bazovica na Reki.
  6. V primeru slabega vremena bo cilj samo dom na Hahlićih.

 

Povratek : Približno ob 19h (ali poznih večernih urah)

Plačilo izleta na avtobusu ali 5 dni prej na transakcijski račun društva:
TRR: SI 56 0222 2001 2109 437

Oprema: za sredogorje (pohodne palice) Hrana in pijača: Enolončnica v koči (ostalo iz nahrbtnika).

Prijave zbira: Drago Car, (vodnik do izhodišča, od tam naprej pa vodijo vodniki planinske skupine Bazovica z Reke) - (gsm. 041 727 847 ali na dragoc57@gmail.com) do srede, 21. septembra do 12-ih.

S seboj je potrebno imeti veljavno osebo izkaznico ali potni list!
V koči boste za plačilo pijače potrebovali kune!

Lep planinski pozdrav, dobimo se v čim večjem številu.

Sobota
sep102011

Čistilna akcija, 27. 8. 201

Spoštovani organizatorji čistilne akcije, na dan čistilne akcije, sobota 27.8.2011 so se čiščenja udeležili tudi člani Planinskega društva Iskra Ljubljana in Planinskega društva RTV Ljubljana.

Čistilna akcija po določeni poti je bila izvedena 27.8.2011, od 9.30 ure do 13.30 ure,to je od Prulskega mostu po Janežičevi ulici do Dolenjske ceste, kjer sta nastali dve skupini, ena je šla pred tunelom na Osoje in čez planoto v Staro Ljubljano, druga pa Za gradom in po markirani planinski poti “po tranzvenzalni poti št. 13 po oddajnikih RTV Slovenija”, od križišča Roške ceste s Streliško ulico po stopnišču v levo smer mimo Orlovega vrha na Šance pri oddajniku in skozi drevored mimo spomenika Kmečkim uporom, po Plečnikovi pešpoti na stebrih na Študentsko ulico na Vodnikov trg. Planinska pot je dobro označena z oznakami smeri na stebru ulične svetilke, glej priloženo fotografijo. Potem smo na Vodnikovem trgu akcijo zaključili in oddali vse smeti v vrečah v posebne zabojnike na Plečnikovi tržnici z vednostjo dežurnih uslužbencev JPT d.o.o.

Na tej končni lokaciji Vodnikovega trga smo se slikali z vrečami raznovrstnih odpadkov, v teh so bili ostanki cigaretnih ogorkov-čiki, cigaretnih škatlic, razni plastični odpadki, igrače, hlače, cokli, trakovi ipd. Pomembno je opozoriti na kosovne odpadke, ki so vrženi preko ograje v Grubarjev prekop, glej priloženo sliko, pa še marsikaj bo tam možno pobrati!!! Zanimivo je, da ljudje poleg ogorkov odvržejo veliko nepotrebnih odpadkov “pod grme” v dobri veri, da so odpadki razgradljivi in zanemarjajo neestetski videz.

O posebnostih sporočava, da posebnih nevarnih odpadkov nismo smeli pobirati, ker smo našli lokaciji ljubljanskih nesrečnikov, ki so razbrane na priloženih fotografijah. Prva taka lokacija je na začetku planinske poti preko stopnišča ulice Za gradom na vzporedni pešpoti navkreber, druga pa cca 150 m stran proti novemu še nezasedenemu stanovanjskemu objektu “VILE”, ki nima preprečenega dostopa. Ob tej VILI je nameščen jašek za prisilno prezračevanje objekta, ki nima zavarovanih mrežnih pokrovov, kar vse je razvidno iz priloženih fotografij. Dostop do odkritega in z injekcijami “nastlanega” jaška ni zavarovan, lokacija kliče po urgentnem zavarovanju in osvetlitvi!!!

Ostali smo brez besed in kaj takega se ne sme dogajati!

Vsekakor pa se organizatorju izreka pohvalo, tako TDL kot ČS Center, za dobro oskrbo z zaščitnimi sredstvi kot tudi za dobro počutje in druženje udeležencev v popoldanskem času! Še se bomo udeležili takih akcij, morda še v večjem številu.

Organizatorju čistilne akcije poročava predstavnika planinskih društev PD Iskra Ljubljana Jan Skoberne in PD RTV Ljubljana Branko Krebs. 

 

 Sreda
sep072011

Realnost naših objektivov

Razstava foto skupine Slovenskega doma KPD “Bazovica” Rijeka

Slovenski svetovni kongres Cankarjeva 1/ IV  Ljubljana   Vabljeni v četrtek, 15. 09. 2011 ob 18 uri.   Slovenski dom - Kulturno prosvetno društvo Bazovica iz Reke na Hrvaškem se bo v organizaciji Slovenskega svetovnega kongresa predstavilo v Ljubljani na Cankarjevi 1, z razstavo foto skupine in nastopom mladega kitarista Luke Verbanca. Del članov foto skupine so tudi člani planinske skupine, tako da je to še ena priložnost za utrditev medsebojnih stikov in dogovor za nadaljnje sodelovanje!

Vljudno vabljeni!

Lep pozdrav! Voditelj Planinske skupine Bazovica

Darko Mohar