Torek
sep112012

Planinski pohod na Črno Prst, 15. 9. 2012

Kdaj: V soboto, 15. 9. 2012
Izhodišče: Krenili bomo iz Mencingerjeva doma v Bohinjski bistrici.Naprej do planine Lisec (1653m) in do vrha. Tik pod njim se nahaja Dom Zorka Jelinčiča, kjer si bomo privoščili daljši počitek. Vrnili se bomo čez planino Črna Gora na izhodišče.

Iz vrha Črne prsti (1844m) so lepi razgledi v Bohinjsko jezero in okoliške vrhove, kot tudi na primorsko stran.

Vodniki: Matjaž Medvedšek, pomočnik Miran Muhič
Zborno mesto: Pred RTV Ljubljana na Čufarjevi. Odhod ob 7:00.

Informacije in prijava:
Matjaž Medvedšek  (tel. 041 820960). Prijave sprejemamo do 13.9. ob 12 uri oz. do zasedbe razpoložljivih mest glede na prevoz.

Prihod v Ljubljano bo v poznih popoldanskih urah. Čas hoje: Približno 3 ure do vrha in prav toliko nazaj. Skupaj 6 ur efektivne hoje.

Oprema: Čvrste planinske čevlje, pohodne palice, dovolj pijače (1,5 - 2 litra), zaščito pred soncem oz. oprema trenutnim vremenskim pogojem primerna oblačila, zaščitna krema, sončna očala, zadostna količina pijače, nekaj hrane.

Tura je primerna za planince, ki so sposobni v zmernem tempu celodnevne hoje v obe smeri od 6-7 ur. Pri tem v ta čas hoje niso upoštevani daljši odmori!

Cena pohoda: 12 € za prevoz. Hrana in pijača v režiji pohodnikov iz nahrbtnika ali v koči.

Želimo vam varno hojo in lep planinski dan. Srečno!

Udeležba na izletu – na lastno odgovornost in v skladu s kodeksom PZS.

V PRIMERU SLABEGA VREMENA POHOD ODPADE !

Torek
sep042012

Pohod na Ciprnik, 08. 9. 2012 

Odhod: sobota, 08. septembra 2012 ob 7:00 iz parkirišča na Čufarjevi ulici za TV Slovenija. Vrnitev cca. 16. uri. 

Prijave: Jožica Ramšak Pajk (040 829 011), e-pošta: jozicaramsakp@gmail.com do 06.09.2012
Hrana in pijača: iz nahrbtnika 
Oprema: pohodniška oprema primerna letnemu času.
Hoje: cca 5 do 6 ur, je delno zahtevna označena pot z višinsko razliko 814m.
Plačilo: za člane PD RTV je 10€, za nečlane 13€
Vodstvo:  Jožica Ramšak Pajk in Matjaž Medvedšek
Potek: Izhodišče Dom Planica – Ciprnik (1745m) in po isti poti nazaj.

Ciprnik je eden izmed tistih vrhov, na katerih zlahka obsedimo dlje, kot smo nameravali. Na jugu privlači naš pogled zid mogočnih gora, ki se vleče od verige Ponc na desni prek Jalovca, Mojstrovke, Prisojnika in Škrlatice do Špika na levi. Na severu sledimo ravni črti karavanških vrhov od Peči (Tromeje) do Kepe, za njo pa se pomudimo pri mogočnem Dobraču nad Ziljsko dolino v Avstriji. Tik pod nami je Planica s skakalnicami, ki se zdijo neresnično majhne. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo ture ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za sodelovanje na izletu. Vsakdo hodi na lastno odgovornost.

V primeru slabega vremena pohoda ne bo.

Četrtek
avg302012

Pd Iskra organizira planinski pohod na Krn (2244 m)

Kdaj: V nedeljo, 2. 9. 2012
Izhodišče: Naprej od vasi Krn parkirišče za Planino Kuhinja
Vodniki: Jan Skoberne, Marjan Klančar, Alenka Sakelšek
Zborno mesto: Pred Halo Tivoli ob 5.00 uri odhod,  bodite točni!

Informacije in prijava:

Neposredno na spletni strani društva:  http://pd-iskra-lj.si/  oz http://users2.smartgb.com/g/g.php?a=s&i=g25-51900-0c ali pri  vodniku Janu Skoberne (tel. 041 707 795).

Potek izleta:

Prevoz, skoraj  do planine Kuhinja bo z osebnimi avtomobili, za kar bomo člani društva plačali 15 EUR, zunanji člani 17 EUR, udeleženci s svojimi vozili 3 EUR.

Iz Planine Kuhinja bomo nadaljevali pot mimo Planine Zaslap do Gomiščkovega zavetišča na Krnu. Od tu bomo uživali v lepem razgledu na hribe od Kobariškega Stola do Kanina in na najvišje vrhove Julijskih Alp. Naredili bomo krožno turo in se nato čez Batognico spustili na jezero v Lužnici ter naprej mimo Planine Leskovica do Planine Kašna, kjer bomo lahko kupili sir. 

Prihod v Ljubljano bo v poznih popoldanskih urah. Za celotno turo bo zmerne hoje 7 – 8 ur.

Oprema: Čvrste planinske čevlje, pohodne palice, dovolj pijače (1,5 - 2 litra), zaščito pred soncem oz. oprema trenutnim vremenskim pogojem primerna oblačila, rokavice, kapa, zaščita proti dežju (najbolj primerne so pelerine), zaščitna krema, sončna očala, zadostna količina pijače, nekaj hrane. 

Tura je primerna za planince, ki so sposobni v zmernem tempu celodnevne hoje v obe smeri od 7-8 ur, vzpona do treh ur in pol, in pri tem opraviti 1250 m višinske razlike. Pri tem v ta čas hoje niso upoštevani daljši odmori!

Želimo vam varno hojo in lep planinski dan. Srečno!
Udeležba na izletu – na lastno odgovornost in v skladu s kodeksom PZS.
V PRIMERU SLABEGA VREMENA POHOD ODPADE !

Podatki za vzpon na Krn: http://www.hribi.net/izlet/planina_kuhinja_krn_/1/150/280

Petek
avg172012

Planinski izlet na Ljubelsko Babo ali Košutico (1968 m), 26. Avgust 2012

 

Odhod 26.08.2012 izpred os. šole Toneta Čufarja ob 6,30 uri  - povratek v Ljubljano okoli 18 ure

Hoje je približno za 6 ur

Z avtobusom se bomo odpeljali do Podljubelja in se počasi odpravili proti čudoviti planini Korošici in od tam naprej proti vrhu.

Ljubeljska Baba ki je znana tudi pod imenom Košutica se izmika radovednim pogledom iz doline saj jo zakriva greben Košute. Njen vršni del se prikaže šele ko se pripeljemo skoraj do Ljubeljskega predora.

Košutica ali Ljubeljska Baba je razgledna gora, ki se nahaja severno od zahodnega grebena košute. Z vrha na katerem je manjši križ ter vpisna skrinjica z žigom, se nam odpre lep razgled po osrednjem delu Karavank. Najlepše se vidi bližnji Veliki vrh v Košuti ter severna ostenja omenjenega grebena. Ob lepem vremenu pa razgled seže vse od Julijskih Alp do najvišjih vrhov v Visokih Turah.

Oprema : primerna planinska obutev in oblačila zaščito pred soncem ter pohodne palice, pijača in hrana iz nahrbtnika ali v koči.

Cena pohoda : člani 10€  - nečlani 13€

Vodnik : Drago Car

pomočnik : Jan Skoberne

Prijave zbira Drago Car na tel.štev. (041 727 847) ali po spletu (dragoc57@gmail.com) do četrtka 24.avgusta do 12 ure

 

S prijavo na pohod udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izletov ter izpolnjuje zdravstvene,psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na poletnih planinskih pohodih in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec se je dolžan ves čas pohoda obnašati se v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Četrtek
avg162012

30-letnica delovanja PD Metlika

Planinsko društvo Metlika praznuje 30-letnico delovanja društva in nas vabi v soboto 18. avgusta v Metliko na praznovanje.

S tem društvom zelo dobro sodelujemo in želimo, da se nadaljuje.

Za prevoz v Metliko (prevoz plača naše društvo; odhod ob 9:30 iz Ljubljane) sta prosta še dva mesta, zainteresirani pokličite 041 820 960 / Matjaž.