Četrtek
sep272018

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na PECO (2125 m) v nedeljo 7. oktobra 2018

Kdaj: v nedeljo 7. oktobra

Kje: odhod s parkirišča pri Hali Tivoli ob 5.30 uri, vrnemo se  v poznih večernih urah

Vodnik: Drago Car, telefon: 041 727 847

Cena vodenja in prevoza: 15 eur

Prijave do 4. oktobra pri vodniku ali Liljani 040 256 457

Opis poti: opravili bomo turo v Karavankah, gremo v dolino kralja Matjaža…vzpeli se bomo na Kordeževo glavo, najvišji vrh Pece, visok 2.125 m. Opravili bomo 715 višinskih metrov. Imamo dve možnosti pohoda, lažjo planinsko pot in drugo plezalno, ki je varovana z jeklenicami. Za obe poti je potrebno 2 uri 15 minut vzpona. Počitek bo pri koči na Peci…

Lepo vabljeni na zanimivo turo…

Ponedeljek
sep242018

RTV SLOVENIJA VABI NA OGLED ODDAJNIKA POHORJE

Ob 90-letnici delovanja oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija in 60-letnici Televizije Slovenija, RTV Slovenija vabi na dan odprtih vrat oddajnika Pohorje, ki bo v nedeljo, 30. septembra 2018, med 8. in 14. uro.

Sodelavci enote, ki dnevno skrbi za nemoteno delovanje vseh naprav, ki omogočajo neprekinjeno oddajanje signala radijskih in televizijskih programov do naših domov, bodo na vodenih ogledih predstavili delovanje oddajnika in povedali, kako se je delo na področju oddajnikov in zvez zaradi napredka tehnologije in tehnike ter predvsem razvoja informatike, spremenilo skozi leta. Seznanili vas bodo tudi z možnostjo sprejema digitalnega radijskega signala DAB+. 

Rezultat iskanja slik za oddajnik pohorje

 Rezultat iskanja slik za 60 let televizije

Vabljeni!

Torek
sep182018

Vabilo za Tičistan 

Pozdravljeni prijatelji živali in narave. Vabim vas na mesečna srečanja v parku TIVOLI v Ljubljani vsako prvo nedeljo v mesecu ob 9.00 uri (razen julija in avgusta). Dobimo se na parkirnem prostoru pred kopališčem Tivoli (parkiranje je brezplačno). Izlet organizira Prirodoslovni muzej Slovenije v sodelovanju z DOPS-om. 

Priznani ornitolog Dare Fekonja nas bo seznanil z dogajanjem na tivolskem bajerju. Spoznavali bomo vodne ptice in ptice vseh vrst, k redno ali občasno - samo v času selitve -  prihajajo v mestni park Tivoli. Orehi in lešniki so dobrodošli. Priporočam, da s seboj vzamete daljnogled. Potepanje po parku traja približno dve uri in se odvija v vsakem vremenu. in je brezplačno. Sprehod v  Tičistanu je še posebej zanimiv za družine z otroki in za začetnike, na njem boste lahko povprašali vse, kar vas zanima o pticah. 

Najbolje je, da si v koledar prireditev takoj rezervirate vsako prvo nedeljo v mesecu za ogled in spoznavanje ptičev. Dobimo se v Tivoliju. 

Odsek za varstvo gorske narave pri PD RTV Ljubljana, Marija Miklič. 

Ponedeljek
sep102018

PD RTV vabi na Jalovec...14.-16.september...Krn...Dolomiti...

Vodnik Jan Skoberne vabi na dvodnevno turo na Jalovec. Pot z Vršiča do Zavetišča pod Špičko  traja štir ure in  še vzpon na Jalovec ca dve uri zelo zahtevne hoje.  Točen datum odhoda bo prilagojen vremenski napovedi, odhod bo v petek 14.9. ali v soboto 15.9. Vsi zainteresirani pokličite vodnika Jana tel. 041 707 795 za dodatne informacije. Seboj imejte ustrezno opremo za visokogorje, čelado in čelne svetilke. Cena prevoza je 15 eur. 

KRN 22.-23.9. 

Če nam bo vreme dopuščalo, bomo realizirali predvideno dvodnevno turo iz Lepene na Krnska jezera, Krn in naslednji dan preko Komne v Bohinj. Vodil bo Jan Skoberne…več info sledi.

 

DOLOMITI 13.-16.9.

Udeleženci štiridnevne ture v Dolomite od 13. do 16. 9. smo že prejeli dodatna obvestila vodnika Primoža….torej, v četrtek zjutraj se vidimo.

Lepo vabljeni in srečno…

Sreda
sep052018

Čistilna akcija sobota, 15 september 2018

Turistično društvo Ljubljanica in Četrtna skupnost Ljubljana-Center nas ponovno vabita na čistilno akcijo, ki bo v soboto. 15. septembra 2018. Dobimo se na že znanem mestu ob 9. uri (Plaža - Trnovski pristan - Prulski most) ob vsakem vremenu.

Najprej se bomo okrepčali z jutranjo kavico, nato pa se bomo odpravili na sprehod do Ljubljanskega gradu (morda srečamo lisičko, ki se potika po gradu) ter pobirali odpadke, ki jih odvržejo nevestni in brezbrižni sprehajalci, ki jim narava ne pomeni kaj dosti. 

Prosim vas, da se prijavite do torka, 11. septembra do 15,00 ure in ne pozabite pripisati imena in priimka, pa tudi velikost majice na moj email Miklic.Marija@gmail.com ali na telefon št. 040 567-847.

Za vsako pobrano smet nam bo narava hvaležna.

Odsek za varstvo gorske narave pri PD RTV Ljubljana.