Ponedeljek
jul092018

Spremenjeno vabilo za ŠPIK HUDE POLICE,  Italija

Čas in kraj odhoda

V soboto, 14. 7. 2018 ob 6.00 uri iz parkirišča pod Halo Tivoli. Prevoz bo organiziran z dvemi avtobusi po 20  oseb.

 

Vodnica

Alenka Sakelšek

 

Potek izleta

Iz Kranjske Gore se čez mejni prehod Rateče zapeljemo do Trbiža, nadaljujemo levo v smeri Bovca in cesti sledimo do križišča v bližini Rabeljskega jezera, nadaljujemo do Nevejskega prevala, na odcepu pa zavijemo proti Montažu. Parkirali bomo na velikem parkirišču, kjer bom začeli z našo turo. Iz parkirišča pot nadaljujemo proti koči Brazza, od koče bo zmeren vzpon čez travnata pobočja. Razgledna pot nas pripelje na strma pobočja Špika Hude police. Tu si bomo zaradi precejšnjega števila kozorogov, ki pogosto prožijo kamenje, nadeli čelade. Del poti je speljan po stari vojaški mulatjeri, brez makracij. Pot je vse bolj kamnita in nas pripelje do manjše škrbine v glavnem grebenu, po nekaj minutah hoje pa stopimo na vrh Špika Hude police.

 

Značaj ture (izleta)

Pot na Špik Hude police je označena kot lahka nemarkirana, vendar je to prava planinska poslastica za planince vajene hoje po zahtevnih poteh. Opazovali bomo čudovit rastlinski in živalski svet, najvišje vrhove Montaž, Viš in Kaninsko pogorje. Za pohod bosta dve možnosti: hoja po planini Pecol in občudovanje raznovrstnih cvetlic, gamsov in svizcev, tukaj čelada ni potrebna! ali vzpon na Špik Hude police. Višinska razlika je 910 m, čas skupne hoje je cca 5 - 6 ur.

Oprema

Primerna obutev, oblačila glede na vreme. Priporočam  pelerino in kremo za sončenje, zaščitno pokrivalo,  pohodne palice če jih uporabljate. Čelada je obvezna za vzpon, vzemite tudi zadostno količino pijače, hrane oz. energetskih prigrizkov.

Strošek

Cena prevoza in organizacija pohoda je 18€. Možnost plačila na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.

Prijave

Najkasneje do petka, 13. 7. 2018 do 9. ure po mailu alenkasak@gmail.com ali po telefonu 041231977, prednost pri prijavi imajo člani PD RTV.  S seboj obvezno vzemite osebno in planinsko izkaznico. Nečlani PZS se ne morete udeležiti ture v visokogorje! 

 

Dodatne informacije

Alenka Sakelšek, 041 231 977.

 

 

Petek
jun292018

ŠPIK HUDE POLICE, Italija, 14. 7. 2018

Čas in kraj odhoda

V soboto, 14. 7. 2018 ob 6.00 uri iz parkirišča pod Halo Tivoli. Prevoz bo organiziran z malim avtobusom do 30 oseb.

 

Vodnica

Alenka Sakelšek

 

Potek izleta

Iz Kranjske Gore se čez mejni prehod Rateče zapeljemo do Trbiža, nadaljujemo levo v smeri Bovca in cesti sledimo do križišča v bližini Rabeljskega jezera, nadaljujemo do Nevejskega prevala, na odcepu pa zavijemo proti Montažu. Parkirali bomo na velikem parkirišču, kjer bom začeli z našo turo. Iz parkirišča pot nadaljujemo proti koči Brazza, od koče bo zmeren vzpon čez travnata pobočja. Razgledna pot nas pripelje na strma pobočja Špika Hude police. Tu si bomo zaradi precejšnjega števila kozorogov, ki pogosto prožijo kamenje,  nadeli čelade. Del poti je speljan po stari vojaški mulatjeri, brez makracij. Pot je vse bolj kamnita in nas pripelje do manjše škrbine v glavnem grebenu, po nekaj minutah hoje pa stopimo na vrh Špika Hude police.

 

Značaj ture (izleta)

Pot je označena kot lahka nemarkirana, vendar je to prava planinska poslastica. Opazovali bomo čudovit rastlinski in živalski svet, najvišje vrhove Montaž, Viš in Kaninsko pogorje v Sloveniji. Za pohod bosta dve možnosti: hoja po planini Pecol in občudovanje raznovrstnih cvetlic, gamsov in svizcev, tukaj čelada ni potrebna! ali vzpon na Špik Hude police. Višinska razlika je 910 m, čas skupne hoje je cca 5 ur.

 

Oprema

Primerna obutev, oblačila glede na vreme. Priporočam  pelerino in kremo za sončenje, zaščitno pokrivalo,  pohodne palice če jih uporabljate. Čelada je obvezna za vzpon na Špik Hude police,  vzemite tudi zadostno količino pijače, hrane oz. energetskih prigrizkov.

 

 

Strošek

Cena prevoza in organizacija pohoda je 10 E. Možnost plačila na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.

 

Prijave

Najkasneje do petka, 13. 7. 2018 po mailu alenkasak@gmail.com ali po telefonu 041231977. S seboj obvezno vzemite osebno in planinsko izkaznico.  

 

Dodatne informacije

Alenka Sakelšek, 041 231 977.

 

 

Petek
jun222018

NOVA PLANINSKA POT PD RTV LJUBLJANA

PD RTV LJUBLJANA je ob 90 letnici Radia in 60 letnici Televizije Slovenija slovesno odprlo novo planinsko pot štev. 14. Na slovesnosti pri Moderni galeriji je bil slavnostni govornik direktor RTV SLO Igor Kadunc, predstavnik MOL  in predsednik PD RTV Ljubljana, Veliša Lazović. Prilagamo karto poti, slike pa v galeriji. Zahvala pobudnikom in markacistom od predhodnika Branka Krebsa, do Jana Skoberneta, Cveta Prežlja, Branka Dolenca. Zahvaljujemo se Darji Slokan in ostalim iz Službe za stike z javnostjo za odlično organizacijo otvoritve poti, otroškemu zboru RTV Slovenija pod vodstvom Anke Jazbec in Janje Velkavrh, Ruševcem za izveden program. Naj omenimo, da je bilo na otvoritvi lepo število otrok, skoraj 400, planincev ISKRA Ljubljana in naših planincev….hvala vsakem in se vidimo na tej in drugih planinskih poteh. 

Slike poti: Jan Skoberne

Zapisala Liljana 


Torek
jun122018

PD RTV vabi na otvoritev nove planinske poti v četrtek, 21. junija 2018

Uradna otvoritev nove planinske poti PD RTV od oddajnika do oddajnika bo ob 11.00 uri pri Moderni galeriji v Ljubljani.

Govorniki na otvoritvi bodo: župan mesta Ljubljana Zoran Janković oz. njegov namestnik

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc

Predstavnik PD ISKRA LJUBLJANA in planinski vodnik  Jan Skoberne

Predsednik PD RTV Ljubljana Veliša Lazović

Pot poteka od Moderne galerije do Tivolskega vrha (387 m nadm.višine) do Šišenskega hriba (429 m nadm.višine) in naprej proti Mostecu, mimo radijskega oddajnika in je dolga 4,9 km. Pot so uredili in so jo financirali v sodelovanju PD RTV Ljubljana in PD ISKRA Ljubljana. Največ zaslug za ureditev in markiranje poti imata Cveto Preželj in Jan Skoberne, katerima gre vsa zahvala.

Vabljeni na otvoritev nove planinske poti!

 

V zvezi s predvideno PLANJAVO dne 17.6., vodnik ANDREJ LAH sporoča, da bo zaradi majhnea števila prijav, vzpon na PLANJAVO realiziran v kasnejšem terminu, ki bo objavljen naknadno.


Torek
jun052018

PD RTV vabi...

- 9.junija na pohod s PD ISKRA LJUBLJANA po poti Claustre pod vodstvom Jana Skobrneta, glej obvestila PD RTV

- 10. junija na Velikolaško kulutrno pot od Velikih Lašč do Rašce, mimo Retij, Dvorske vasi, Male in Velike Slevice, Podsmreke z zaključkom na Rašci. Prevoz individualno, start med 7.00 in 9.00 uro.

- 17. junija na Planjavo pod vodstvom Andreja Laha, odhod ob 6.00 uri iz Ljubljane, več v obvestilih PD RTV.

- vzpon na Špik Hude police je predviden sredi julija, več informacij sledi

- vzpon na Škrlatico je za zdaj predviden glede na letni plan PD RTV.

Lepo vabljeni!