Nedelja
jan272013

Zimski planinski tabor za otroke

Od 22. do 24. februarja 2013 na Gorjancih
(Planinski dom pri Gospodični, 828 m).

Z gorjanskimi škrati in gospodičnami se bomo potepali po bukovih pragozdovih dolenjskega pogorja, obudili Trdinove Bajke in povesti o Gorjancih, gradili zimske bivake, »krpljali« in se »žaklali« po zasneženih travnikih, ter se povzpeli na Trdinov vrh (1178 m).

Cena tabora je 75,00 €.

V ceno je všteto:  avtobusni prevoz, bivanje /2 x polni penzion/, stroški vodenja in organizacije tabora ter dodatno nezgodno zavarovanje.

Prijave za tabor sprejema Miran Muhič (miran.muhic@uni-mb.si) do petka, 15. februarja 2013.

Prijavnico in vse dodatne informacije dobite tukaj

 

S prijavo na tabor udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izletov na taboru ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na taboru in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Četrtek
jan242013

Vabilo na letni zbor članov PD RTV Ljubljana

Vabilo
na 42. redni zbor članov PD RTV Ljubljana

v soboto, 16.2.2013
v Gostilni pri Kovaču v Sostrem (končna postaja LPP št. 13)

 

Pričetek zbora članov bo ob 16:00.

Dnevni red:

 1. Otvoritev Zbora članov
 2. Izvolitev delovnega predsedstva
 3. Potrditev dnevnega reda
 4. Poročilo predsednika o delu društva v letu 2012
 5. Finančno poročilo društva za leto 2012
 6. Poročila načelnikov odsekov za leto 2012
 7. Poročilo nadzornega odbora
 8. Poročilo častnega razsodišča
 9. Razprava o poročilih
 10. Program dela društva v letu 2013
 11. Razrešnica organov društva 2012
 12. Volitve organov društva 2013
 13. Razno

Po uradnem delu bomo pomalicali pečenico z zeljem in štruklje ter zaplesali ob zvokih našega ansambla Ruševci.

Vabljeni vsi člani društva.

Prijave za udeležbo sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si, 041 327 856) do vključno 12.2.2013. Vsem članom društva, ki se boste pravočasno prijavili, krije društvo stroške malice.
Vse, ki želite ta dan doživeti še malo pravega planinskega potepanja, vas vabim na dvourni pohod  

 

Sostro – Urh – Orle - Zadvorski hrib (401 m) - Sostro.

 

Oblecite bundo, pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo in rokavice.

Dobimo se ob 13:00 pred gostilno Kovač. Za pohod se prijavite Eriki Bizilj ob prijavi na zbor članov.

 

Lep planinski pozdrav.
Veliša Lazović, predsednik PD RTV Ljubljana

Torek
jan222013

Spoznavno športno plezanje v Črni Kal, sobota 2.2.2013

Odhod ob 9.30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17h.

Od Ljubljane do Črnega Kala bomo skušali kar najhitreje (vendar varno) priti do plezališča nad vasjo. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 50 m).

Oblecite bundo, pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo, rokavice, vsaj 1 liter čaja.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prispevek za izlet  (prevoz, stroški organizacije) znaša za člane PD RTV Ljubljana 10 € (nečlani 13 EUR).  

Prijavite se čim prej, vendar ne kasneje kot do ponedeljka, 28. januarja 2013 na telefon 040 553 081- Lah Andrej. V primeru slabega vremena se izlet prestavi. Odločali se bomo nekaj dni prej, tako da boste pravočasno obveščeni.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Nedelja
jan202013

Odpoved zimskega vzpona na Zelenico

Zimski vzpon na Zelenico s tečajem uporabe derez in cepina, ki je bil predviden za soboto 26.1.2013, je zaradi velike nevarnosti plazov in napovedanega novega sneženja v drugi polovici tedna prestavljen na kasnejši čas. Novi datum bomo pravočasno objavili na spletni strani.
Miran Muhič, vodnik PZS

Nedelja
dec302012

Novoletna čestitka in plan izletov

Za vas smo pripravili tudi program izletov za 2013.