Četrtek
sep272012

Sprememba datuma izleta Z MARTINO KRPANOM OD PIVKE DO ŠILENTABRA

Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen na soboto, 6. oktobra 2012.

Prijavite se najkasneje do četrtka, 4.10.2012 (041 327 856, erika.bizilj@rtvslo.si, http://pdrtv.si/prijava/)

Četrtek
sep202012

Izlet z Martinom Krpanom od Pivke do Šilentabra, 6. oktobra 2012

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 18:00.

Z avtobusom se bomo peljali do Pivke, kjer nas bo pričakal čisto pravi Martin Krpan. Skupaj z njim bomo prehodili del  Krožne poti vojaške zgodovine ter se povzpeli na  Primož (718 m), kjer si bomo ogledali podzemno utrdbo, ki je bila ena najbolj utrjenih točk v Alpskem zidu ob italijansko-jugoslovanski meji v času prve svetovne vojne, in na Šilentabr (751 m), kjer je nekoč stala največja trdnjava vseh časov v Sloveniji. Pod utrdbo se je leta 1635 odvijala ena najpomembnejših bitk v zadnjem velikem kmečkem uporu na Slovenskem. Z vrha je čudovit razgled na Košansko dolino, Brkine in Italijo. Na Šilentabru se nahaja tudi prelepa cerkev Sv. Martina z ostanki fresk iz 15. stoletja. S Šilentabra bomo sestopili do vasice Zagorje pod Snežnikom, kjer nam bo Martin Krpan pripravil piknik. Kdor bo želel, bo lahko zajahal njegovega konja Kobilico.

Hoje bo približno tri ure.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, rokavice, čokolado, sendvič ali dva in vsaj 1 liter tekočine.

Izlet bosta vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.

Prijave do četrtka, 4. oktobra 2012 sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si , 041 327 856) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Prispevek za izlet znaša za člane PD RTV Ljubljana 5 € za otroke (nečlani 8 EUR) in 10 € za odrasle  (nečlani 13 EUR)  Prispevek vključuje prevoz ter hrano in sok na pikniku. 

Popusti:

 

  • en otrok plača polno ceno izleta;
  • drugi otrok iz iste družine ima 50% popusta;
  • tretji in vsak naslednji otrok iz iste družine ima 100 % popusta (ne plača nič);
  • en starš iz iste družine plača polno ceno izleta;
  • drugi starš iz iste družine ima 50% popusta na ceno izleta.

 

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Šilentabr 2012). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Torek
sep112012

Planinski pohod na Črno Prst, 15. 9. 2012

Kdaj: V soboto, 15. 9. 2012
Izhodišče: Krenili bomo iz Mencingerjeva doma v Bohinjski bistrici.Naprej do planine Lisec (1653m) in do vrha. Tik pod njim se nahaja Dom Zorka Jelinčiča, kjer si bomo privoščili daljši počitek. Vrnili se bomo čez planino Črna Gora na izhodišče.

Iz vrha Črne prsti (1844m) so lepi razgledi v Bohinjsko jezero in okoliške vrhove, kot tudi na primorsko stran.

Vodniki: Matjaž Medvedšek, pomočnik Miran Muhič
Zborno mesto: Pred RTV Ljubljana na Čufarjevi. Odhod ob 7:00.

Informacije in prijava:
Matjaž Medvedšek  (tel. 041 820960). Prijave sprejemamo do 13.9. ob 12 uri oz. do zasedbe razpoložljivih mest glede na prevoz.

Prihod v Ljubljano bo v poznih popoldanskih urah. Čas hoje: Približno 3 ure do vrha in prav toliko nazaj. Skupaj 6 ur efektivne hoje.

Oprema: Čvrste planinske čevlje, pohodne palice, dovolj pijače (1,5 - 2 litra), zaščito pred soncem oz. oprema trenutnim vremenskim pogojem primerna oblačila, zaščitna krema, sončna očala, zadostna količina pijače, nekaj hrane.

Tura je primerna za planince, ki so sposobni v zmernem tempu celodnevne hoje v obe smeri od 6-7 ur. Pri tem v ta čas hoje niso upoštevani daljši odmori!

Cena pohoda: 12 € za prevoz. Hrana in pijača v režiji pohodnikov iz nahrbtnika ali v koči.

Želimo vam varno hojo in lep planinski dan. Srečno!

Udeležba na izletu – na lastno odgovornost in v skladu s kodeksom PZS.

V PRIMERU SLABEGA VREMENA POHOD ODPADE !

Torek
sep042012

Pohod na Ciprnik, 08. 9. 2012 

Odhod: sobota, 08. septembra 2012 ob 7:00 iz parkirišča na Čufarjevi ulici za TV Slovenija. Vrnitev cca. 16. uri. 

Prijave: Jožica Ramšak Pajk (040 829 011), e-pošta: jozicaramsakp@gmail.com do 06.09.2012
Hrana in pijača: iz nahrbtnika 
Oprema: pohodniška oprema primerna letnemu času.
Hoje: cca 5 do 6 ur, je delno zahtevna označena pot z višinsko razliko 814m.
Plačilo: za člane PD RTV je 10€, za nečlane 13€
Vodstvo:  Jožica Ramšak Pajk in Matjaž Medvedšek
Potek: Izhodišče Dom Planica – Ciprnik (1745m) in po isti poti nazaj.

Ciprnik je eden izmed tistih vrhov, na katerih zlahka obsedimo dlje, kot smo nameravali. Na jugu privlači naš pogled zid mogočnih gora, ki se vleče od verige Ponc na desni prek Jalovca, Mojstrovke, Prisojnika in Škrlatice do Špika na levi. Na severu sledimo ravni črti karavanških vrhov od Peči (Tromeje) do Kepe, za njo pa se pomudimo pri mogočnem Dobraču nad Ziljsko dolino v Avstriji. Tik pod nami je Planica s skakalnicami, ki se zdijo neresnično majhne. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo ture ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za sodelovanje na izletu. Vsakdo hodi na lastno odgovornost.

V primeru slabega vremena pohoda ne bo.

Četrtek
avg302012

Pd Iskra organizira planinski pohod na Krn (2244 m)

Kdaj: V nedeljo, 2. 9. 2012
Izhodišče: Naprej od vasi Krn parkirišče za Planino Kuhinja
Vodniki: Jan Skoberne, Marjan Klančar, Alenka Sakelšek
Zborno mesto: Pred Halo Tivoli ob 5.00 uri odhod,  bodite točni!

Informacije in prijava:

Neposredno na spletni strani društva:  http://pd-iskra-lj.si/  oz http://users2.smartgb.com/g/g.php?a=s&i=g25-51900-0c ali pri  vodniku Janu Skoberne (tel. 041 707 795).

Potek izleta:

Prevoz, skoraj  do planine Kuhinja bo z osebnimi avtomobili, za kar bomo člani društva plačali 15 EUR, zunanji člani 17 EUR, udeleženci s svojimi vozili 3 EUR.

Iz Planine Kuhinja bomo nadaljevali pot mimo Planine Zaslap do Gomiščkovega zavetišča na Krnu. Od tu bomo uživali v lepem razgledu na hribe od Kobariškega Stola do Kanina in na najvišje vrhove Julijskih Alp. Naredili bomo krožno turo in se nato čez Batognico spustili na jezero v Lužnici ter naprej mimo Planine Leskovica do Planine Kašna, kjer bomo lahko kupili sir. 

Prihod v Ljubljano bo v poznih popoldanskih urah. Za celotno turo bo zmerne hoje 7 – 8 ur.

Oprema: Čvrste planinske čevlje, pohodne palice, dovolj pijače (1,5 - 2 litra), zaščito pred soncem oz. oprema trenutnim vremenskim pogojem primerna oblačila, rokavice, kapa, zaščita proti dežju (najbolj primerne so pelerine), zaščitna krema, sončna očala, zadostna količina pijače, nekaj hrane. 

Tura je primerna za planince, ki so sposobni v zmernem tempu celodnevne hoje v obe smeri od 7-8 ur, vzpona do treh ur in pol, in pri tem opraviti 1250 m višinske razlike. Pri tem v ta čas hoje niso upoštevani daljši odmori!

Želimo vam varno hojo in lep planinski dan. Srečno!
Udeležba na izletu – na lastno odgovornost in v skladu s kodeksom PZS.
V PRIMERU SLABEGA VREMENA POHOD ODPADE !

Podatki za vzpon na Krn: http://www.hribi.net/izlet/planina_kuhinja_krn_/1/150/280