Torek
jan222013

Spoznavno športno plezanje v Črni Kal, sobota 2.2.2013

Odhod ob 9.30 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17h.

Od Ljubljane do Črnega Kala bomo skušali kar najhitreje (vendar varno) priti do plezališča nad vasjo. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 50 m).

Oblecite bundo, pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo, rokavice, vsaj 1 liter čaja.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prispevek za izlet  (prevoz, stroški organizacije) znaša za člane PD RTV Ljubljana 10 € (nečlani 13 EUR).  

Prijavite se čim prej, vendar ne kasneje kot do ponedeljka, 28. januarja 2013 na telefon 040 553 081- Lah Andrej. V primeru slabega vremena se izlet prestavi. Odločali se bomo nekaj dni prej, tako da boste pravočasno obveščeni.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Nedelja
jan202013

Odpoved zimskega vzpona na Zelenico

Zimski vzpon na Zelenico s tečajem uporabe derez in cepina, ki je bil predviden za soboto 26.1.2013, je zaradi velike nevarnosti plazov in napovedanega novega sneženja v drugi polovici tedna prestavljen na kasnejši čas. Novi datum bomo pravočasno objavili na spletni strani.
Miran Muhič, vodnik PZS

Nedelja
dec302012

Novoletna čestitka in plan izletov

Za vas smo pripravili tudi program izletov za 2013.

Ponedeljek
dec102012

Nočni pohod ob zimskem solsticiju na Zelenico nad Ljubeljem, petek, 21. decembra 2012.

Odhod ob 17:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 24:00.

Z avtobusom se bomo peljali do predora na Ljubelju, od koder se bomo ob smučišču povzpeli do Koče na Zelenici. Po krajšem postanku bomo po isti poti sestopili do Ljubelja

Hoje bo približno 4 ure, višinska razlika 480 m.

Oblecite TOPLE pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo, rokavice, čokolado, sendvič ali dva, vsaj 1 liter čaja in NAGLAVNO SVETILKO. 

Zaradi zimskih razmer je OBVEZNA uporaba je ČELADE, CEPINA in DEREZ. Nekaj kompletov si lahko sposodite na našem društvu (Ivan Samide, 01/475 37 03), ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Izlet bosta vodila Miran Muhič in Erika Bizilj.

Prispevek za izlet  (prevoz, enolončnica, stroški organizacije) znaša za člane PD RTV Ljubljana  15 € (nečlani 18 EUR).  

Prijave do torka, 18. decembra 2012 sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si , 041 327 856) ali preko spletne vloge.

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Zelenica 2012). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Sreda
nov212012

Izlet v dolino TAMAR v nedeljo, 9. decembra 2012 (popravek)

V prejšnem obvestilu je bil TRR napačen, za napako se opravičujemo. 

 

Odhod ob 11:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano ob 19:00.

Pri Koči v Tamarju nas bo obiskal Dedek Mraztisti isti od lani, na saneh bo pripeljal dobre vile, gospoda Medveda in darila za otroke.

Oblecite pohodne hlače in bundo, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte baterijsko svetilko, rezervno majico, pulover, rokavice, kapo, sendvič, čokolado in čaj.

Hoje bo za približno 4 ure.

Cena izleta za člane PD RTV Ljubljana:

  • otroci  12 € (cena vključuje darilo, kosilo, čaj, prevoz ter stroške organizacije in vodenja izleta).
  • odrasli  10 € (cena vključuje prevoz ter stroške organizacije in vodenja izleta).

Cena izleta za ostale udeležence:

  • otroci  18 € (cena vključuje darilo, kosilo, čaj, prevoz ter stroške organizacije in vodenja izleta).
  • odrasli  13 € (cena vključuje prevoz ter stroške organizacije in vodenja izleta). 

Z namenom ohranjanja okolja bomo vsi obiskali Dedka Mraza z AVTOBUSOM.
Odrasli lahko ob prijavi, če želite, doplačate kosilo (5 €).

Ob prijavi je potrebno plačati stroške izleta na TRR društva:

PD RTV Ljubljana
Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana
TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437
namen: darila DM 2012-ime udeleženca/udeležencev

Prijava naj vsebuje naslednje podatke:

  • Otroci: priimek, ime in starost otroka; član PD RTV Ljubljana da/ne, datum plačila.
  • Odrasli: priimek, ime in morebitno kosilo; član PD RTV Ljubljana da/ne, datum plačila. 

Prijave sprejemamo do petka, 23. novembra 2012 do 12:00

na miran.muhic@uni-mb.si ali preko spletne vloge tukaj.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.