Ponedeljek
apr012019

PD RTV vabi na izlet iz Logatca preko Planine na Vrh nad Rovtami 7.4.2019

V nedeljo dne 7.4.2019 se ob 7 dobimo v Tivoliju. S kombijem se bomo odpeljali do Logatca. Od tam se bomo sprehodili do Planine cca 4 ure, nato nadaljevali do Vrha nad Rovtami cca 4 ure- 

Skupaj bomo hodili 7-8 ur.

Potrebujemo pohodna oblačila, nizke pohodne čevlje, kapo, rokavice palice.

Malica iz nahrbtnika ter vsaj 2l tekočine.

Strošek prevoza 10 evrov.

Vodnik Matjaž Samec 040 204 636.

Prijave do četrtka 4.4.2019 na telefon.

Petek
mar292019

Čistilna akcija

Čistilna akcija na Ljubljanskem  gradu

v soboto, 13. aprila 2019     

Rezultat iskanja slik za ljubljana

Turistično društvo Ljubljanica in Četrtna skupnost Ljubljana-Center nas spet vabita na čistilno akcijo, ki bo v soboto, 13. aprila 2019. Dobimo se ob 9.00 uri (Plaža – Trnovski pristan – Prulski most) ob vsakem vremenu.

Na zbirališču se bomo okrepčali z jutranjo kavico, nato pa opremljeni z rokavicami in vrečami podali proti Ljubljanskemu gradu in končali na tržnici. Po končani akciji sledi topla malica.

Prijave sprejemam do ponedeljka, 8. aprila  2019  (pripišite svoje ime in priimek in velikost majice (S, L, M, XL…) na elektronski naslov miklic.marija@gmail.com ali tel. 040 567 847.

Akcija je namenjena prijaznemu druženju in ohranjanju čiste narave ob dnevu vode 22 .marca in

dnevu zemlje 22.aprila. Vljudno vabljeni.

Odsek za varstvo gorske narave pri PD RTV Ljubljana, Marija Miklič

Sreda
mar272019

PD DELO vabi na BRAČ

Predsednik PD DELO Dušan Resnik vabi tudi naše planince na otok Brač. Čas potovanja od 26.4. do 29.4., prevoz s 30 sedežnim busom, imajo še nekaj prostih mest. Spali bodo v apartamajih, kjer je možnost kuhanja. Ogledali si bodo vse znamenitosti otoka. Več informacij g. Dušan, mobi 031 683 780. Sestanek udeležencev izleta bo v gostilni pri Ruskem carju v petek 29. marca ob 18.00 uri. Vabljeni!

Ponedeljek
mar252019

VABLJENI NA POHOD NA TOŠKO ČELO IN SV. KATARINO, V SOBOTO, 30. MARCA 2019  

Dobimo se ob 8,00 uri na končni postaji mestnega potniškega prometa (obračališče) v Podutiku št. 5. Če boste prišli z lastnim vozilom, se z ljubljanske obvoznice usmerimo na izvoz Podutik, nato pa z vožnjo nadaljujemo do končne  avtobusne postaje Podutik, kjer je tudi parkirišče.

Najprej se bomo po gozdni poti povzpeli na Toško čelo - 590 m,300 višinske razlike, približno eno uro bomo hodili in se ustavili v Lovski koči (prvi žig), kjer bomo lahko naročili kavo ali čaj in zelo dober flancat. Do tod bo pot malo strma. Tu se bomo malo odpočili in pot nadaljevali proti Topolu oz. sv. Katarini 678 m do gostilne Dobnikar (drugi žig), lahko nekaj malega pojedli. Pot poteka skoraj po ravnem po makadamski cesti, skoraj brez vzponov in padcev, hoje od Toškega čela do Katarine bo slabi dve uri. Odprl se nam bo pogled na Krim in bližnje polhograjsko hribovje. Po malo daljšem počitku se bomo nato odpravili nazaj po isti poti do izhodišča. Od izhodiščne poti Podutik do sv. Katarine bomo potrebovali dobre 3 ure (brez postankov), ravno toliko pa še nazaj, torej vsega skupaj 6 ur. Možen povratek je tudi po poti od Dobnikarja do cerkve Sv. Katarine, čez Golo Brdo - Hrib do Mednega in potem na LPP, približno 2 uri. Pot pelje navzdol, vmes je en vzpon, cca 50 višinskih metrov.

S sabo vzemite pijačo, kakšen sendvič, pohodne palice, zaščito proti klopom in dobro pohodno obutev ter Urbano.

To bo naša prva pohodniška pot v okolici Ljubljane, kjer bomo načrtno zbirali žige, vsega skupaj jih bo deset. Omenjeni program pohodništva je v sklopu razgibajmo Ljubljano, ki je v organizaciji Športne zveze Ljubljana. Vsak pohodnik bo prejel kartonček, v katerega bo odtisnil žig. Ko bomo uspešno prehodili deset vrhov, bomo prejeli priznanje Športne zveze Ljubljana.

Pohod je primeren za vse starostne skupine, tudi za otroke nad 6 let.

V primeru dežja bomo pohod preložili na kasnejši čas.

Pohod bosta vodili naravovarstvenici Marija Miklič in Erika Bizilj.

 

 

Četrtek
mar212019

Opomnik za pohod ob reki Kolpi v nedeljo, 24. marca 2019 

Ker smo najeli večji avtobus, imamo še nekaj prostih mest. Možen je pohod samo do Damelj, cca 11 km hoje, kjer bo čakal avtobus,ki bo odpeljal po malici do Vinice, kjer se skupaj dobimo. 

Za malico na turistični kmetiji lahko naročite:

Ričet z zelenjavo in domačo klobaso  6€

Ričet z zelenjavo 4,5 €

Zelenjavna obara s svinjskim plečem  6€

Zelenjavna obara  4,5€

Sladica:

Jabolčni zavitek  2€

Skutin zavitek 2€

 

Prijave podaljšane do petka zvečer:

Erika 041 327 856 ali erika.bizilj@rtvslo.si

 

Lepo vabljeni