Sreda
maj232018

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na PLANJAVO (2392m)

v NEDELJO, 17. junija 2018.

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

 

Rezultat iskanja slik za planjava

 

OPIS POTI:

 

Od parkirišča bomo šli proti dolini Repov kot, kjer se bomo po neoznačeni poti vzpenjali mimo čudovitih tolmunčkov in po mučnem grizenju kolen prispeli na Srebrno sedlo. Od tu naprej bomo sledili markirani poti do vrha Planjave. Hoje navzgor je za 4-5 ur. Povratek bo čez  Kamniško sedlo, do koder bomo šli po zelo zahtevni markirani poti po pobočju Planjave. To nam bo vzelo nekje 3-4 ure, torej skupaj 8-9 ur hoje in lažjega plezanja. 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu. 

Izlet bo vodil Andrej Lah . 

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 8.6.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Torek
maj222018

PD RTV vabi na TURSKO GORO v nedeljo 3. junija

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

OPIS POTI:

Od parkirišča bomo šli proti Kamniškemu sedlu, tam se bomo usmerili proti Brani, katere pobočje prečimo in pridemo mimo zahtevne škrbine Kotliči na zahtevno vendar dobro varovano pot na Tursko goro. Hoje navzgor je za približno 4-5 ur.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu.

Izlet bo vodil Andrej Lah .

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 28.5.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.  

Ponedeljek
maj142018

PD RTV vabi na ŽBEVNICO, KAVČIČ, GOLIČ, KOJNIK...19.MAJA

PD RTV vabi na pohod na Primorsko, greben se razprostira od hrvaškega dela Žbevnica, ki je visoka 1014 m nadmorske višine pa na slovensko stran, kjer so vrhovi Kavčič, Golič, Kojnik…vsi  visoki okoli 900 m. Ne gre za veliko višincev vzpona, je pa greben razpotegnjen in nudi več ur lahkotne hoje in lepih razgledov. Upajmo na lepo vreme in poglede proti Učki in na drugi strani proti Slavniku, vmes pa na koprski in tržaški zaliv. Zdaj cvetijo potonke, narcise in drugo cvetje, bomo videli, ali se pravočasno izlije in posije sonce?

Predvideno je pet do sedem ur lahkotne hoje, vodnik bo Drago Car. Pot bomo prilagodili željam pohodnikov.

Odhod iz Ljubljane v soboto ob 6.30 pri Hali Tivoli, po potrebi bomo ustavili tudi na končni postaji šestice na Viču. Predvidoma se bomo zapeljali na hrvaško stran do vasice Brest, zato so potrebni dokumenti za prehod meje. Če bo le mogoče, bomo prehodili celoten greben in se spustili v Podgorje, kjer nas bo čakal prevoz. V primeru manjšega števila udeležencev, bomo opravili krožno turo. Predviden prihod do 18.00 ure.

Na poti ni možnosti okrepčila, zato imejte seboj dovolj pijače in malico. Ne pozabite na ustrezno opremo, nepremočljive čevlje, rezervno majico, flis in palerino.

Cena prevoza in vodenja je 10,00 eur. Plačilo na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu. Prijave do četrtka 17.5. Prijave zbira Drago Car, tel 041 727 847 in Liljana Drevenšek, tel. 040 256 457.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo pohod prestavili.

Vabljeni!

Četrtek
apr262018

PD RTV vabi na tradic.medo pohod Loški potok 12.5.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PD RTV organizira tradicionalni medo pohod v Loški potok v soboto 12. maja v sodelovanju s PD ISKRA LJUBLJANA. Kot lani, bosta pohod vodila domačina, Jaka Bartol in Drago Car.

Iz Ljubljane bomo startali ob 7.00 uri pri Hali Tivoli. Vrnili se bomo v večernih urah.

Najprej se bomo povzpeli na hrib Loški potok (771 m nadm.višine) preko zaselka Bela voda in do oddajnika RTV po travnikih in senožetih ter gozdnih poteh do koče pri Ogenjci (žig na nadm. višini 1030 m). Sledi ogled muzeja in jame (kulturni spomenik). Tam je bila partizanska bolnišnica, ki so jo Italijani s pomočjo izdajalca leta 1942 likvidirali. RTV SLO je posnela nadaljevanko - Manj strašna noč.

Prvotno predvideno zahtevnejšo pot sta vodnika prilagodila in izbrala krajšo varianto, ki je prijetna, slikovita, dolga ca 5 ur. Pot je krožna in jo bomo ponovno zaključili v gostilni PRI KAPCU, kot lani. Imeli bomo možnost kosila, druženja, morda sledi presenečenje.

Cena prevoza je 10,00 eur, kosilo plača vsak dodatno.  Plačilo na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.  Prijave do četrtka 10. maja. Prijave zbira Drago Car, tel. 041727847 in Liljana Drevenšek, tel 040 256 457.

Pazite na ustrezno opremo, obutev in nekaj malice ter tekočine.

Lepo vabljeni!

Nedelja
apr152018

Vabljeni na pohod Socerb – Osp – Tinjan - Ankaran in plezanje v Ospu

v nedeljo, 22. aprila 2018.

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano v popoldanskih urah.

Pohodniki se bomo odpravili na zadnje tri točke slovenske planinske transverzale, plezalci bodo plezali v Ospu.

Odpeljali se bomo do gradu Socerb, kjer je prvi žig. Nadaljevali bomo do Ospa, se ustavili na kavici, plezalci gredo plezat, ostali pa bomo hodili eno uro do razglednega vrha Tinjan, kjer bomo pri cerkvi sv. Mihaela dobili drugi žig na 374 m. Pot bomo nadaljevali čez istrske vasice do Ankarana, kjer nas čaka zadnji žig. Sprehodili se bomo še po obali in šli na kosilo.

 

Čas hoje: približno pet ur po gozdnih poteh, travnikih, makadamu, asfaltu in po obali.

Oprema:  primerna pohodniška oblačila, obujte dobro shojene pohodne čevlje, pohodne palice, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, sončna očala, energetske ploščice, sendviče in tekočino. Med potjo je možno dvakrat napolnit vodo.

 

Vodniki: pohod Erika Bizilj, plezanje pa Andrej Lah.

Prijave do četrtka, 19. april 2018 sprejemata:
za pohod Erika Bizilj 041 327 856  erika.bizilj@rtvslo.si
za plezanje Andrej Lah 040 553 081 lahec7@gmail.com ali preko spletne strani www.pdrtv.si. 

Prispevek za prevoz znaša 10,00 € 

Dva dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (namen: Tinjan  2018) . Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.