Petek
apr052013

Izlet v Iški Vintgar v soboto, 13. aprila 2013

Dobimo se na parkirišču pri domu v Iškem Vintgarju ob 8.00. Predviden povratek je okoli 11.00.

Ob rečici Iška se bomo do Vrbice podali po 400m globoki soteski, ki deli dve slovenski pokrajini (Dolenjski in Notranjsko). Na poti bomo lahko občudovali, tolmune in naravo v vsej svoji polnosti. Tako otroci, kot tudi starši boste naravo lahko še bolj začutili ob izpolnjevanju nalog, ki jih bo nastavil škrat. Če boste dobro prisluhnili in pogledali, bomo morda na koncu  našli kakšno presenečenje.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, kapo, v nahrbtnik pa dajte, rezervno majico, rokavice, čokolado, sendvič ali dva in 0,5 litra tekočine.

Pot je nezahtevna in primerna za vse starosti. Hoja bo prilagojena predšolskim otrokom.
Okvirni čas hoje je 1.15h.

Izlet bo vodila Maja Kogovšek.

Prijavite se lahko do četrtka, 11. aprila 2013 Maji Kogovšek na: maja.vrtec2013@gmail.com ali na spletno stran pdrtv.si.

Izlet je brezplačen.

V primeru neprimernih in slabih vremenskih razmer izlet odpade.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.
Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev
(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Četrtek
mar212013

Spoznavno Športno plezanje, Črni kal, 23.3.2013 

SPOZNAVNO ŠPORTNO PLEZANJE v ČRNEM KALU bo v soboto 23.3.2013.
Odhod ob 9.00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17h.

Od Ljubljane do Črnega Kala bomo skušali kar najhitreje (vendar varno) priti do plezališča nad vasjo. Tam se bomo seznanili z vsemi potrebnimi pravili in zakonitostmi varnega plezanja. Po tem obveznem uvodu bomo vse povedano poizkusili še v praksi, na pravi kraški steni. Težavnost plezanja bo kar najbolj prilagojena vsakemu posamezniku.

Ker bo utrujenost zagotovo naredila svoje, se bomo morali na koncu aktivnosti nekoliko okrepčati. Sledi še naporna vožnja nazaj.

Ker je pri plezanju potrebno kar precej opreme, je zelo zaželeno in tudi priporočljivo, da jo imate s seboj. V primeru, da je nimate, si je možno pri društvu nekatere stvari tudi brezplačno izposoditi (Ivan Samide, 01/475 37 03). Ena od možnosti izposoje je tudi trgovina Iglu šport (http://www.iglusport.si/izposoja-opreme).

Potrebovali bomo: plezalke (plezalni čevlji), plezalni pas, vponke, sisteme, pripomočke za varovanje (gri-gri, reverso…), vrvi (vsaj 50 m).

Oblecite bundo, pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo, rokavice, vsaj 1 liter čaja.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prispevek za izlet  (prevoz, stroški organizacije) znaša za člane PD RTV Ljubljana 10 € (nečlani 13 EUR).  
Prijavite se na 040 553 081- Lah Andrej.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Petek
mar152013

Dvoživke na Večni poti, 16. 3. 2013

Spoštovani planinski prijatelji,

to soboto se začne zares. Zares bomo na Večni poti lahko pomagali dvoživkam, ki bi rade čez cesto. Mnoge žabice bodo končale pod avtomobilskimi kolesi, če jim ne bomo pomagali. 

16. 3. 2013 ob osmih zvečer se dobimo na asfaltnem parkirišču pri vhodu  Oddelka za biologijo (nasproti Zoološkega vrta, kjer so zapornice). Potrebujete odsevni jopič in naglavno svetilko (če ju nimate, nam jo bodo posodili). Za vse ostalo bo poskrbljeno. Rokavic načeloma ne potrebujete, saj živali za kožo niso nič nevarne, lahko pa jih imate s seboj. 

Pridružite se tej humani akciji, dvoživke nam bodo hvaležne.

Lepo pozdravljeni, Marija.

Petek
mar012013

Prenašanje dvoživk na Večni poti

Dragi planinci,

odsek za varstvo gorske narave vas vabi, da se udeležite humane akcije prenašanja dvoživk preko Večne poti v Ljubljani. Akcija bo predvidoma potekala konec meseca februarja ali v začetku marca. Sodelovali bomo pri postavljanju ograje ali pri prenašanju žabic čez cesto. Čim prej se prijavite na dvozivke@gmail.com, da boste o akciji pravočasno obveščeni preko elektronske pošte. 

Vidimo se na Večni poti, žabice nam bodo hvaležne. 

Več informacij dobite pri načelnici Odseka varstva gorske narave
Mariji Miklič, miklic.marija@gmail.com

Sreda
feb202013

Plačilo članarine PZS za leto 2013

Plačilo članarine za leto 2013 lahko uredite pri Mariji Dolenc…. ali na TRR društva.

Podatki za plačilo na TRR:
PD RTV Ljubljana
Tavčarjeva 17, 1000 Ljubljana
TRR / IBAN: SI56 0222 2001 2109 437
namen: članarina PZS 2013 – priimek in ime

Tisti, ki ste članarino 2013 že plačali, dobite znamkice pri Mariji Dolenc.

Plačana članarina vam omogoča vse ugodnosti, ki izhajajo iz članstva (http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=11).
Več informacij o članarini PZS najdite na spletni strani http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=13