Ponedeljek
apr302012

Izlet na Blegoš, 12.5.2012

Blegoš (1562m) je lepa, kepasta gora v predgorju Julijskih Alp, odkoder imamo lep razgled na Julijske alpe. Dviga se nad Poljansko dolino, je ena pomembnejših  gor škofjeloškega hribovja, dostop pa je mogoč iz vseh strani. Mi se bomo peljali po Poljanski dolini do vasice Javorje in odtod naprej mimo Gornje Žetine na prelaz Črni Kal (1112m) kjer stoji lovska koča. Od tam se bomo povzpeli po ”diretisimi” na vrh gore, ki je posejana z bunkerji iz časov  prve svetovne vojne (cca. 1:20’ hoje do vrha). Nato se bomo spustili do koče kjer bomo počivali in malicali. Vrnili se bomo po gozdni stezi/cesti na izhodišče (cca. 1:15’ hoje). Tura je primerna za vsakogar z nekaj osnovne kondicije.

Odhod: 12.5.2012 ob 7:30 iz RTV Slovenija, povratek okoli 16:00 ure.
Izlet vodita Matjaž Medvedšek (matjaz.medvedsek@latina.si; 041 820960) pri kateremu se lahko prijavite in tudi dobite dodatne informacije in Uroš Petrič.
Oprema: običajna oblačila in obutev za sredogorje (planinska obutev, primerna oblačila za ta letni čas)
Hrana in pijača: iz nahrbtnika ali v koči

Nedelja
apr222012

Izlet na Kum (1220 m) po Škratovi dolini, 5. maj 2012

Odhod ob 7:00 s parkirišča med RTV in šolo, povratek v Ljubljano do 17:00.

Z avtobusom se bomo peljali do Zidanega mosta, kjer bomo začeli pohod skozi Škratovo dolino, polno pravljičnih skrivnosti, slapov, pomladnega cvetja in zapuščenih vodnih mlinov proti vrhu Kuma.

Kum (1220 m) je najvišji vrh Zasavskega hribovja. Nekateri ga imenujejo tudi Zasavski Triglav, saj daleč okrog ni višjega vrha. Na vrhu stoji cerkev in planinski dom ter oddajnik RTV Slovenija, kjer je tudi kontrolna točka naše transverzale.

Z vrha Kuma bomo sestopili do vasi Dobovec, kjer nas bo čakal avtobus.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, rokavice, čokolado, sendvič ali dva in vsaj 1 liter tekočine 

Izlet bo vodila Erika Bizilj.
Prijave do četrtka, 3. maja 2012  sprejema Erika Bizilj (erika.bizilj@rtvslo.si, 041 327 856) ali preko spletne strani pdrtv.si.

Cena izleta je 5 € za otroke in 10 € za odrasle  (cena vključuje prevoz ter stroške organizacije in vodenje izleta).

Popusti:

 

  • en otrok plača polno ceno izleta;
  • drugi otrok iz iste družine ima 50% popusta;
  • tretji in vsak naslednji otrok iz iste družine ima 100% popusta (ne plača nič);
  • en starš iz iste družine plača polno ceno izleta;
  • drugi starš iz iste družine ima 50% popusta na ceno izleta.

 

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva

(namen: Kum, IBAN: SI56 0222 2001 2109 437). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.

Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev
(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Torek
apr172012

Izleti PD RTV v naslednjih mesecih

Obveščamo vas, da je spremenjen datum izletov na Stegovnik in na Blegoš in sicer:

 

  • Blegoš 12. maja 2012 - vabilo bo pravočasno na spletni strani društva, prijave sprejema Matjaž Medvedšek latina.consulting@siol.net
  • Stegovnik  26. maja 2012 - vabilo bo pravočasno na spletni strani društva, prijave sprejema Jožica Ramšak Pajk jozica.ramsakp@gmail.com

 

Informacije o izletih do avgusta:

 

Četrtek
apr052012

Pohod na Sv. Primož nad Kamnikom in slap Orglice v soboto,14.4.2012

Odhod ob 8:00 z parkirišča pred RTV na Čufarjevi ulici, prihod ob 16:00.

Peljali se bomo do Stahovice, od koder bomo po planinski poti prišli do Sv. Primoža  (826 m), ki je pozno-gotska romarska cerkvica na obronkih Velike Planine nad Kamnikom z lepim razgledom na pobočja sosednjega Krvavca, pogorje Menine planine, Kamnik in Ljubljansko polje. Na klopcah si bomo odpočili, potem pa nadaljevali pot še malo višje do Sv. Petra, kjer bomo občudovali travniške rastline, prve znanilke pomladi: blagodišeči teloh, jetrnik, tevje, lapuh, spomladanska torilnica, spomladanska resa, navadna marjetica, pomladanski žafran, trobentica, podlesna vetrnica, črni teloh, repuh, dvolistna morska čebulica, zlatična vetrnica, navadni pljučnik in še kakšno rožco. Tu  bomo pojedli malico iz nahrbtnika. V dolino se bomo vrnili po makadamski poti in po kolovozih med njivami.

Nato se bomo odpeljali še do izhodišča za slap Orglice (870 m), ki se začne ob izlivu Kamniške Bele v Kamniško Bistrico. Pod slapom je manjše jezerce. Spet se bomo malo odpočili, kaj pojedli in popili. Med potjo bomo spoznavali mešan gozd iglavcev in listavcev.

Oblecite pohodne hlače, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, pulover, kapo, čokolado, sendviče za celi dan in vsaj 1 liter tekočine, zaščito proti klopom.

Izlet bosta  vodila Erika Bizilj in Miran Muhič.
Prijava in več informacij o izletu na erika.bizilj@rtvslo.si ali 041 327 856.

Cena izleta je za otroke 5€, za odrasle 10€, upoštevajo se družinski popusti. (cena vključuje prevoz, organizacijo in vodenje izleta).

Najkasneje 5 dni pred izletom je možno tudi plačilo na transakcijski račun društva (naslov: PD RTV Ljubljana, Tavčarjeva 17, 1550 Ljubljana; IBAN: SI56 0222 2001 2109 437, namen: Sv.Primož). Pred plačilom se pozanimajte o prostih mestih.
S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.
Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev
(http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

 

Četrtek
apr052012

Poletne planinske počitnice za odrasle, 23 - 27. avg. 2012

Vodniški odsek organizira v času od
23. do 27. avgusta 2012

POLETNE PLANINSKE POČITNICE za odrasle
na Valvazorjevem domu pod Stolom.

KAJ BOMO POČELI NA PLANINSKIH POČITNICAH?

  • Predvsem bomo uživali visoko nad Savo na pobočju Karavank, daleč od vsakodnevnih službenih obremenitev;
  • se povzpeli na Stol(2236 m), Vajnež (2104 m) in Potoški Stol (2017 m),
  • …, na kratko: naredili si bomo lepe in koristne počitnice.

 

Izlete bodo vodili planinski vodniki našega društva. 
Cena poletnih planinskih počitnic znaša 145,00 €.

V ceno so vključeni avtobusni prevoz, prevoz prtljage do planinskega doma,  bivanje (4 x polni penzion), stroški vodenja in organizacije počitnic ter dodatno nezgodno zavarovanje.

Za vse dodatne informacije pišite na miran.muhic@uni-mb.si  ali pokličite 041 281 431 (Miran).

Število udeležencev je omejeno na 20.
S plačilom 50 € potrdite prijavo na počitnice. Razliko plačate do 15. avgusta 2012.

Prijave sprejemamo na e-pošto miran.muhic@uni-mb.si  do zapolnitve prostih mest.

 

S prijavo na počitnice udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izletov ter izpolnjuje zdravstvene,psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na poletnih planinskih počitnicah in ima plačano letno članarino PZS.
Udeleženec je dolžan ves čas počitnic obnašati se v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.