Sreda
maj232018

PD RTV vabi na GOTENIŠKI SNEŽNIK v soboto 2. junija

 

Goteniški Snežnik je bil sicer predviden prej, a  smo ga zaradi obilice snega prestavili na poznejši termin.

Odhod iz Ljubljane, na parkirišču pri Hali Tivoli bo ob 6.30 uri, povratek v večernih urah.

Zapeljali se bomo do Ribnice in naprej do Gotenice, kjer bomo startali na 550 m nadmorske višine. Najprej bo malo strmejši vzpon,  do Kamenega zidu, z vrha katerega se odpira lep razgled na Kočevsko reko in okoliške gozdove, vse tja do Kleka na Hrvaškem. Od lovske opazovalnice bomo pot nadaljevali do vrha Goteniškega Snežnika na nadmorski višini 1289.  V približno treh urah vzpona bomo opravili 800 višinskih metrov .

Z vrha se bomo spustili v dolino reke Kolpe, v najmanjšo slovensko občino Osilnico.  Pot nas bo vodila do slikovite Taborske stene, v kateri si bomo ogledali Taborsko jamo s spominskim obeležjem NOB. Sestop bomo nadaljevali skozi zaselka Žurge in Belica, v katerih živi le še peščica prebivalcev.           

To je dodatna popestritev, ki jo omogoča pohod z društvom, z urejenim prevozom in našimi vodniki, ko vsak doda del k pestrejšemu pohodu.

Celotna pot ni posebej zahtevna, gre pa za daljšo, bolj zanimivo varianto, skupaj bomo hodili  približno 7 ur. Seboj imejte malico in pijačo ter ustrezno planinsko opremo.

Pohod bo vodil Drago Car, pomočnika bosta  Marko Gale in Jaka Bartol. Prijave zbira Drago Car, mobi 041 727 847 in Liljana 040 256 457 do zasedenosti busa.

Cena prevoza in organizacija pohoda je 10,00 eur. Možnost plačila na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.

Imeli bomo možnost kosila in ogleda eko kmetije v Suhem potoku pri Kočevju, če bo čas dopuščal. Lepo vabljeni!

 

 

Sreda
maj232018

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na PLANJAVO (2392m)

v NEDELJO, 17. junija 2018.

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

 

Rezultat iskanja slik za planjava

 

OPIS POTI:

 

Od parkirišča bomo šli proti dolini Repov kot, kjer se bomo po neoznačeni poti vzpenjali mimo čudovitih tolmunčkov in po mučnem grizenju kolen prispeli na Srebrno sedlo. Od tu naprej bomo sledili markirani poti do vrha Planjave. Hoje navzgor je za 4-5 ur. Povratek bo čez  Kamniško sedlo, do koder bomo šli po zelo zahtevni markirani poti po pobočju Planjave. To nam bo vzelo nekje 3-4 ure, torej skupaj 8-9 ur hoje in lažjega plezanja. 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu. 

Izlet bo vodil Andrej Lah . 

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 8.6.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Torek
maj222018

PD RTV vabi na TURSKO GORO v nedeljo 3. junija

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

OPIS POTI:

Od parkirišča bomo šli proti Kamniškemu sedlu, tam se bomo usmerili proti Brani, katere pobočje prečimo in pridemo mimo zahtevne škrbine Kotliči na zahtevno vendar dobro varovano pot na Tursko goro. Hoje navzgor je za približno 4-5 ur.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu.

Izlet bo vodil Andrej Lah .

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 28.5.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.  

Ponedeljek
maj142018

PD RTV vabi na ŽBEVNICO, KAVČIČ, GOLIČ, KOJNIK...19.MAJA

PD RTV vabi na pohod na Primorsko, greben se razprostira od hrvaškega dela Žbevnica, ki je visoka 1014 m nadmorske višine pa na slovensko stran, kjer so vrhovi Kavčič, Golič, Kojnik…vsi  visoki okoli 900 m. Ne gre za veliko višincev vzpona, je pa greben razpotegnjen in nudi več ur lahkotne hoje in lepih razgledov. Upajmo na lepo vreme in poglede proti Učki in na drugi strani proti Slavniku, vmes pa na koprski in tržaški zaliv. Zdaj cvetijo potonke, narcise in drugo cvetje, bomo videli, ali se pravočasno izlije in posije sonce?

Predvideno je pet do sedem ur lahkotne hoje, vodnik bo Drago Car. Pot bomo prilagodili željam pohodnikov.

Odhod iz Ljubljane v soboto ob 6.30 pri Hali Tivoli, po potrebi bomo ustavili tudi na končni postaji šestice na Viču. Predvidoma se bomo zapeljali na hrvaško stran do vasice Brest, zato so potrebni dokumenti za prehod meje. Če bo le mogoče, bomo prehodili celoten greben in se spustili v Podgorje, kjer nas bo čakal prevoz. V primeru manjšega števila udeležencev, bomo opravili krožno turo. Predviden prihod do 18.00 ure.

Na poti ni možnosti okrepčila, zato imejte seboj dovolj pijače in malico. Ne pozabite na ustrezno opremo, nepremočljive čevlje, rezervno majico, flis in palerino.

Cena prevoza in vodenja je 10,00 eur. Plačilo na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu. Prijave do četrtka 17.5. Prijave zbira Drago Car, tel 041 727 847 in Liljana Drevenšek, tel. 040 256 457.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo pohod prestavili.

Vabljeni!

Četrtek
apr262018

PD RTV vabi na tradic.medo pohod Loški potok 12.5.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PD RTV organizira tradicionalni medo pohod v Loški potok v soboto 12. maja v sodelovanju s PD ISKRA LJUBLJANA. Kot lani, bosta pohod vodila domačina, Jaka Bartol in Drago Car.

Iz Ljubljane bomo startali ob 7.00 uri pri Hali Tivoli. Vrnili se bomo v večernih urah.

Najprej se bomo povzpeli na hrib Loški potok (771 m nadm.višine) preko zaselka Bela voda in do oddajnika RTV po travnikih in senožetih ter gozdnih poteh do koče pri Ogenjci (žig na nadm. višini 1030 m). Sledi ogled muzeja in jame (kulturni spomenik). Tam je bila partizanska bolnišnica, ki so jo Italijani s pomočjo izdajalca leta 1942 likvidirali. RTV SLO je posnela nadaljevanko - Manj strašna noč.

Prvotno predvideno zahtevnejšo pot sta vodnika prilagodila in izbrala krajšo varianto, ki je prijetna, slikovita, dolga ca 5 ur. Pot je krožna in jo bomo ponovno zaključili v gostilni PRI KAPCU, kot lani. Imeli bomo možnost kosila, druženja, morda sledi presenečenje.

Cena prevoza je 10,00 eur, kosilo plača vsak dodatno.  Plačilo na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.  Prijave do četrtka 10. maja. Prijave zbira Drago Car, tel. 041727847 in Liljana Drevenšek, tel 040 256 457.

Pazite na ustrezno opremo, obutev in nekaj malice ter tekočine.

Lepo vabljeni!