Torek
nov142017

PD RTV vabi na LIPNIK, KAVČIČ, GOLIČ,KOJNIK dne 19.11.2017

Odhod ob 7.00 uri s parkirišča pri RTV, povratek v popoldanskih urah. 


Odpeljali se bomo proti Primorski, štartali bomo iz vasice Zazid. Povzpeli se bomo na travnat greben, ki je lepo viden s Slavnika. Na grebenu so vrhovi med 800 in 890 m nadm.višine - Lipnik, Kavčič, Golič in Kojnik. Predvideno je pet ur lahkotne hoje. Povratek v Zazid ali Podgorje, odvisno od prevoza. V primeru  lepega vremena vidimo od morja do Alp… 

Prijave do petka 17.11. na tel. 041 727 847 (Drago) ali 040 256 457 (Liljana).

Cena prevoza je 10 eur.  Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 ali v gotovini na pohodu. Seboj imejte čaj, malico in planinsko opremo.

Lepo vabljeni!

Sreda
nov082017

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na športno plezanje

Spoštovani planinci,

V okviru naših aktivnosti zbiramo tudi zanimanja za športno plezanje na umetnih in naravnih stenah.

Povezana slika

Vabimo vse, ki že imate izkušnje v športnem plezanju in tudi vse začetnike na plezalno pokušino, ki jo bomo organizirali z izkušenimi inštruktorji. Po potrebi bomo nadaljevali s plezalnimi tečaji. Če bo sekcija zaživela se bomo redno dobivali na umetnih stenah,  po vaših pobudah in željah, bomo organizirali izlete tudi po  naravnih stenah.

Za začetnike imamo nekaj opreme za izposojo.

Prijave: Veliša Lazović

velisa.lazovic@rtvslo.si

tel. 040 749 188

Nedelja
nov052017

KRNSKO JEZERO OB STOTI OBLETNICI ZAKLJUČKA SOŠKE FRONTE dne 11.11.2017

                                                  PD RTV IN PD ISKRA LJUBLJANA VABITA na:

18. pohod spomina h Krnskemu jezeru 1917 - 2017

v počastitev padlih in umrlih vojakov ter konca I. svetovne vojne na Soški fronti

Čas in kraj odhoda

sobota, 11. 11. 2017 ob  6.30 uri izpred Hale Tivoli.

Organizatorji

Alenka Sakelšek za PD Iskra Ljubljana, Drago Car za PD RTV, Jan Skoberne za člane DRMOL

Pot do Lepene

Peljali se bomo mimo  Trbiža  čez prelaz  Predil, nato pa se bomo spustili v Log pod Mangartom in naprej v dolino Lepena. Od tam je do Krnskega jezera 2 uri in pol hoje. Pri  jezeru se bomo ob 13. uri udeležili proslave. Letošnji Pohod spomina bo imel še posebno zgodovinsko težo, saj bo organiziran ob 100. obletnici konca Soške fronte.  Ponovno pričakujejo udeležbo več vojaških atašejev in drugih visokih predstavnikov posameznih držav.  Planinski dom pri Krnskih jezerih bo odprt, prav tako dom v Lepeni.  

Značaj ture 

Lahka označena pot (v kopnih razmerah). Višinska razlika je 750 m, skupne hoje bo do 5 ur. Tura je primerna za vse, ki planinske poti zmorete v času, ki je predviden na oznakah planinskih poti.

Oprema

Potrebna je planinska oprema za sredogorje ( dereze, gamaše, kapa, rokavice), rezervna oblačila,  baterija  in osebni dokument. S seboj vzemite tudi rezervne čevlje. Prehrana bo iz nahrbtnika, saj ne morem zagotoviti toplega obroka v kočah.

Strošek

Skupen strošek bo definiran glede na število prijav.

Prijave

Prijava po mailu      alenkasak@gmail.com , jan.skoberne@ljubljana.si

dragoc57@gmail.com  ,    najkasneje do petka, do 8. ure, zaradi organizacije prevoza (avtobus).        

V primeru obilnejših padavin tura odpade.

Dodatne informacije

Alenka Sakelšek 041 231 977, Jan Skoberne 041 707 795, Drago Car 041 727 847

 

Sobota
nov042017

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na potopisno predavanje o  KITAJSKI

 

Kdaj:  8.11. 2017 ob 15.00 uri

Kje:     v veliki sejni sobi TV PRODUKCIJE, v 1. nadstropju   

             TEHNIČNI TRAKT

Predava: Miro Štebe, novinar TVS, alpinist, svetovni popotnik

 

Vabljeni ljubitelji pohodništva in potovanj!

 

Petek
okt272017

Planinsko društvo RTV Ljubljana organizira in vabi na izlet na Kraški rob

v nedeljo, 5. november 2017

Odhod avtobusa ob 7.00 uri zjutraj iz pred RTV

Vodnik:  Matjaž Samec

Potek izleta

Do vasi Črnotiče se bomo pripeljali tako, da bomo avtocesto Ljubljana–Koper zapustili pri izvozu Kastelec. Sledili bomo smerokazom do vasi, kjer bomo pustili kombi. Od tam bomo krenili peš po makadamu, do smerokaza za cerkev Marije Snežne. Na hribu Gradišče med ostanki pradavne japodske utrdbe v gozdni samoti stoji zanimiva cerkev, ob njej pa klopce. V lepem vremenu se vidi na bližnjo Bržanijo, Šavrine in na Slavnik.

Pot bomo nadaljevali po markirani poti do vasi Praproče.  V pol ure bomo prišli do  na osrednji rogelj Kraškega roba, ki se imenuje Vrh Stene (456 metrov) ali Zjat. Od tam lahko med drugim opazujemo viadukt Črni Kal in promet na progi Divača–Koper ter razmišljamo o potrebnosti drugega tira. Spustili se bomo navzdol, po nekaj metrih jeklenice do ravnine Plaso in si ogledali jamo, potem pa se bomo skozi borov gozd spustili do Podpeči, tipične kraške vasi. Tu bomo na pol poti, po kolovozu pod Kraškim robom se bomo začneli vračati proti izhodišču.

Oprema: Primerna planinska obutev, pohodne palice (če jih uporabljate), topla oblačila  (tudi kapa in rokavice), zadostna količina pijače, nekaj hrane in energetskih ploščic,  ter vse ostalo, kar sodi v nahrbtnik za enodnevne izlete.

Čas hoje: Predvideno je 4 ure  lahke hoje.

Prevoz in strošek:   10 EUR.

Prijave sprejemamo do četrtka 2. 11. 2017 do 19. ure, oz. do zasedbe kombija na mail matjaz.samec@telemach.net. ali na telefon 040 204 636.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.