Ponedeljek
jan222018

PD RTV vabi na Galetovec v nedeljo, 28.1.2018

Odhod ob 7.00 uri s parkirišča pri HALI TIVOLI, povratek v popoldanskih urah.

Odpeljali se bomo proti Gorenjski. Pot bomo pričeli v Bohinjski Beli.  Predvideno je 5 ur hoje. Galetovec je na JV Pokljuke in v lepem vremenu nudi krasne poglede na Karavanke, Jelovico, Ratitovec in bohinjske gore.

S seboj imejte bundo, pohodne hlače, majice za preoblečt, rokavice, kapo, čaj in nekaj za pojest.

Prijave do četrtka 25.1. na tel. 041 727 847 (Drago). Cena prevoza je 10 eur.  Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 ali v gotovini na pohodu.

Lepo vabljeni!


 

Petek
jan192018

ZBOR ČLANOV PD RTV 26.1.2018 OB 17.00

Vabilo

na 47. redni zbor članov PD RTV Ljubljana

v petek, 26.1.2018

v Gostilni pri Kovaču v Sostrem (končna postaja LPP št. 13)

Pričetek zbora članov bo ob 17:00.

Dnevni red:

 1. Otvoritev Zbora članov
 2. Izvolitev delovnega predsedstva
 3. Potrditev dnevnega reda
 4. Poročilo predsednika o delu društva v letu 2017
 5. Finančno poročilo društva za leto 2017
 6. Poročila načelnikov odsekov za leto 2017
 7. Poročilo nadzornega odbora
 8. Poročilo častnega razsodišča
 9. Razprava o poročilih
 10. Program dela društva v letu 2018
 11. Razrešnica organov društva 2017
 12. Volitve organov društva 2018
 13. Razno

 

Po uradnem delu bomo pomalicali kmečko pojedino ter zaplesali ob zvokih našega ansambla. Na srečanju boste lahko tudi uredili članarino za 2018 (plačilo ali odbitek od plače).

Vabljeni vsi člani društva, predhodne prijave niso potrebne.

Vse, ki želite ta dan doživeti še malo pravega planinskega potepanja, vas vabim na dvourni pohod  

Sostro –Debni vrh - Sostro.

Oblecite bundo, pohodne hlače, puli in pulover, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte REZERVNO majico, pulover, kapo in rokavice.

Dobimo se ob 14:30 pred gostilno Kovač. Za pohod se prijavite Liljani Drevenšek (040 256 457).

Lep planinski pozdrav.

Veliša Lazović, predsednik PD RTV Ljubljana

Torek
jan162018

PREDAVANJE O KIRGIZIJI 24. JANUAR 2018 

Planinsko društvo RTV Ljubljana

 vabi na predavanje:                                                 

 KIRGIZIJA

 BISER ISLAMSKE CENTRALNE AZIJE

 OD GORA DO STEPSKIH PROSTRANSTEV…

 

Kdaj:  v sredo  24.1. 2018 ob 15.00 uri

Kje:     v veliki sejni sobi TV PRODUKCIJE, v 1. nadstropju   

             TEHNIČNI TRAKT

Predava: Jaka Bartol TVS,  popotnik in planinec PD RTV

Vabljeni ljubitelji pohodništva in potovanj!

Torek
jan162018

POHOD OB MURI V NEDELJO 4. FEBRUARJA

PLANINSKO DRUŠTVO RTV LJUBLJANA

vabi na

tradicionalni pohod ob reki Muri,

ki bo v nedeljo, 4. Februarja 2018.

Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri izpred Čufarjeve ulice

(med Osnovno šolo in RTV centrom)

Pohod bomo pričeli v Brodu na Muri, Krog in ga tudi končali tukaj.  Pot je primerna za vse starostne skupine, tudi  za otroke nad 6 let. Startnina znaša 7 evrov, plačali jo bomo na začetku pohoda.  V ceno sta vključeni  malica in pijača. Prehodili bomo okrog 8 km.

S seboj vzemite kak sendvič in pijačo. Ne pozabite na pohodne palice (če jih uporabljate), primerno se oblecite za ta letni čas, kapo, rokavice,  obujte dobro shojeno obutev (v primeru blata bodo prišli v poštev gumijasti škornji).

Prispevek za avtobus v znesku 10 evrov bomo plačali na avtobusu (ostalo bo krilo naše Planinsko društvo).

Pridruži se nam na pohodu ter doživi in spoznaj posebnosti najdaljšega poplavnega sveta v Srednji Evropi.  Pohodniki s pohodom opominjamo in želimo, da Mura ostane še naprej brez jezov kot del mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura-Drava-Donava – evropska Amazonka.

Da bomo najeli pravi avtobus, je nujna prijava do četrtka, 1. Februarja 2018 na g-mail Miklic.Marija@gmail.com  ali na tel. 040 567 847.

Sobota
jan132018

PLANINARJENJE PO BOLGARIJI

30. 06. – 08. 07. 2018

Bolgarija se ponaša s številnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Seveda poleti večina turistov drvi k morju na sončno bolgarsko obalo. Znana letoviška središča z dolgimi peščenimi plažami ležijo ob črnomorski obali. Bolgarija ima tudi čudovita gorstva, ki so za turiste na žalost ali na srečo, nekoliko manj znana in obiskana. Zaščitni znak Bolgarije je vsekakor planina Rila z najvišjim vrhom Balkana Musale (2925m). Posebna atrakcija so čudovita Rilska jezera, Pirin, Vitoša, Belogradčik pa so eni od številnih naravnih draguljev, ki jih imajo Bolgari. Omeniti je potrebno še Staro planino ali Balkan. To je gorska veriga, ki se razteza od Črnega morja do Srbije z najvišjim vrhom Botev (2376 m). Torej, kdor se bo spustil v planinarjenje po bolgarskih planinah, vsekakor ne bo naredil napake.

LJUBLJANA – BEOGRAD – NEGOTIN

Zgodaj zjutraj bomo krenili na pot iz Ljubljane mimo Zagreba in Slavonskega Broda proti Beogradu z informativnim ogledom mesta. Sledi vožnja do Golubca in po Đerdapski klisuri do Negotina. V Đerdapski klisuri se bomo ustavili na nekaj najlepših razglednih točk in v Lepenskom viru. Lepenski Vir je mezolitsko in neolitsko najdišče na desni obali Donave v Đerdapski klisuri. Nastanek kulture Lepenskega Vira in njene svojevrstne umetnosti sega okoli 7000 pr. n. št. Namestitev v hotelu in večerja.

NEGOTIN – VIDIN - BELOGRADČIK -SOFIJA

Po zajtrku sledi vožnja do Vidina s kratkim postankom in ogledom trdnjave Baba Vida. Pot nas bo vodila  po manj razvitem severozahodnem delu Bolgarije do Belogradčika z ogledom trdnjave in zanimivih skalnih tvorb, prehod preko Stare Planine ali Balkana, namestitev v Sofiji v hotelu in večerja.

SOFIJA – POGORJE VITOŠE – SOFIJA

Po zajtrku vožnja do narodnega parka Vitoša in zimskošportnega centra Aleko v pogorju Vitoše, ki se dviguje nad glavnim mestom ter vzpon na najvišji vrh Černi vrah (2290 m), hoje bo za 3 ure. Vitoša je eden od simbolov Sofije in je za Sofijčane najbližje mesto za planinarjenje, alpinizem i smučanje. Po sestopu sledi najprej ogled Narodnega muzeja z bogato arheološko zbirko, galerijo ikon in etnografsko razstavo, kasneje pa še središča mesta z monumentalnimi zgradbami, spomeniki in cerkvami, vmes ne manjka tudi ostankov iz rimskega in srednjeveškega obdobja, večerja v mestu in nočitev.

SOFIJA – SAMOKOV

Po zajtrku zaključek ogledov v glavnem mestu in vožnja do Samokova. Somakov je mesto na jugovzhodu Bolgarije le 55 kilometrov od Sofije na višini 960 m. n.v. Nahaja se v  kotlini enakega imena, ki jo obkrožajo visoke gore (Rila, Plana, Vitoša, Verila, Ihtimanska srednja gora). Le 10 kilometrov južneje od mesta je najvišja gora Balkanskega polotoka Musala. Po nastanitvi v hotelu ogled zanimivosti mesta, ki še ima pridih orientalskega življenja, večerja.

SAMOKOV – BOROVEC – GOROVJE RILA IN MUSALA (2925M) – BANSKO

Iz Samokova se bomo zapeljali do športnega centra Borovec v gorski skupini Rila ter se mimo treh planinskih koč povzpeli na Musalo (2925 m), najvišji vrh Balkana. V kombinaciji z žičnico na Jastrebec, ki pripelje preko 2300 metrov visoko, bo hoje mimo visokogorskih jezer skupaj za okrog 6 ur,  povratek v dolino, vožnja  pod severnimi obronki Pirina in nastanitev v hotelu v modernem zimskošportnem središču Bansko, večerja.

BANSKO – MELNIK – SAMOSTAN ROŽEN – SANDANSKI – BANSKO

Po zajtrku vožnja po dolini Strume do Melnika, najmanjšega bolgarskega mesta, ki leži v bližini grške meje in se odlikuje po okoliških tvorbah iz peščenjaka ter značilni arhitekturi, in ogled samostana Rožen, ki je bil včasih odmaknjen v sredogorju ter drugih krajev (skupaj bo 2 uri hoje).
Postanek v toplicah Sandanski, kjer naj bi bil v bližini rojen uporni Spartak ter povratek do Banskega, večerja.

BANSKO – GOROVJE PIRIN IN VIHREN (2914M) – BANSKO

Po zajtrku sledi krajša vožnja mimo smučišča do Banderice v pogorju Pirin, ki je poleg Rile proglašen za narodni park. Pešhoja do koče Vihren in kasneje po vzhodnih in južnih pobočjih na Vihren (2914 m). Vrh se odlikuje po obširnem razgledu po Pirinski Makedoniji do obmejnih gora z Grčijo in Makedonijo. Ob ugodnih razmerah sestop po drugi poti do Banderice, skupaj  6 ur hoje. Povratek v Bansko in prosto, večerja.

BANSKO – RILSKI SAMOSTAN – BEOGRAD

Odhod iz Banskega, ogled znamenitega Rilskega samostana, ki leži v osrčju Rile in je pod zaščito Unesca. Samostan je bil središče bolgarskega kulturnega življenja, v okolici je tudi deloval svetnik Sv. Ivan Rilski, ki ima posebno mesto v bolgarski zgodovini. Vožnja mimo Sofije, Pirota in Niša do Beograda. Sledi nadaljevanje poti proti Sloveniji.

BEOGRAD – LJUBLJANA

Prihod v Ljubljano v dopoldanskih urah.

Program se še lahko spremeni zaradi vremenskih razmer in sprememb v logistiki.

 

Vodniki:

 •   Veliša Lazović,
 •   Matjaž Samec,
 •   Lokalni bolgarski vodniki        

Cena:

Cena je odvisna od števila prijav in izbranih hotelov. Naše planinsko društvo je nepridobitno in v kalkulaciji cene, ki jo boste plačali, bomo upoštevali polno stroškovno ceno. Cena v kalkulaciji zajema: najem kombijev, nočitve v hotelih z zajtrkom, plačilo vstopnin v narodne parke in muzeje, plačilo lokalnim vodnikom. Hotele še nismo rezervirali in pričakujemo vaše mnenje. Po raziskavah so cene zelo zmerne in je škoda, da si ne privoščimo večji luksuz z bivanjem v hotelih z bazeni. Po grobih izračunih bi bila stroškovna cena od 270 do 350 EUR po osebi.

Za prijavo je potrebno nakazati akontacijo  na TRR društva v znesku 150 EUR. Dokončna cena vam bo pravočasno javljena in jo boste nakazali na TRR pred odhodom.  Rok prijav je do zasedbe mest, število je omejeno. Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 

Oprema:

Primerna planinska obutev, pohodne palice (če jih uporabljate), topla oblačila  (tudi kapa in rokavice), zadostna količina pijače, nekaj hrane in energetskih ploščic,  ter vse ostalo, kar sodi v nahrbtnik in manjšo prtljago za osem dni.

Prijave sprejemamo na telefon 040 204 636 (Matjaž) ali

Velisa.lazovic@rtvslo.si  telefon 040 749 188 (Veliša)

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Lepo vabljeni!