Sreda
sep052018

Čistilna akcija sobota, 15 september 2018

Turistično društvo Ljubljanica in Četrtna skupnost Ljubljana-Center nas ponovno vabita na čistilno akcijo, ki bo v soboto. 15. septembra 2018. Dobimo se na že znanem mestu ob 9. uri (Plaža - Trnovski pristan - Prulski most) ob vsakem vremenu.

Najprej se bomo okrepčali z jutranjo kavico, nato pa se bomo odpravili na sprehod do Ljubljanskega gradu (morda srečamo lisičko, ki se potika po gradu) ter pobirali odpadke, ki jih odvržejo nevestni in brezbrižni sprehajalci, ki jim narava ne pomeni kaj dosti. 

Prosim vas, da se prijavite do torka, 11. septembra do 15,00 ure in ne pozabite pripisati imena in priimka, pa tudi velikost majice na moj email Miklic.Marija@gmail.com ali na telefon št. 040 567-847.

Za vsako pobrano smet nam bo narava hvaležna.

Odsek za varstvo gorske narave pri PD RTV Ljubljana.

Nedelja
sep022018

PD RTV vabi na Vrtaško Sleme v soboto, 8. septembra 2018

Odhod ob 6.00 uri s parkirišča v Tivoliju. povratek v večernih urah

OPIS POTI
Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri doline Vrata in se po njej peljemo mimo slapa Peričnik še kakšen kilometer kjer bomo izstopili.Pot bomo nadaljevali po neoznačeni stezi.
Vračali se bomo mimo Vrtaške planine,  pod slapom Peričnik( po neoznačeni stezi)  do parkirišča kjer nas bo čakal avtobus. Planina se nahaja nad Mojstrano. Na planini stoji pastirska hiša katera ima na podstrešju hiše urejen zasilni bivak. S planine je lep pogled proti vrhovom nad dolino Vrat.

Oprema : Primerna topla oblačila za visokogorje. (ni potreben samovarovalni komplet)
Hrana in pijača iz nahrbtnika (tura je kar dolga)
Hoje je za cca 8 do 9  ur. 

Pohod bo samo ob napovedi lepega vremena.

Pohod bo vodil Drago Car tel. 041 727 847, prijave do četrtka 6.9.2018.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.
Dodatno obvestilo za Jalovec. Vzpon je predviden med 14. in 16. septembrom, turo bo vodil Jan Skoberne, dodatna pojasnila tel. 041 707 795

 

Ponedeljek
avg272018

VARNA HOJA V GORAH

GRS Ljubljana organizira v četrtek 30.08. Dan varne hoje v gore. Na njem bomo gorski reševalci predstavili osnovna pravila za varno obiskovanje gora v kopnih razmerah in ukrepanje v primeru nesreče. Namenjen je vsem, ki v prostem času z veseljem zahajate v gore.

Udeležba je brezplačna

Teme bodo obsegale:

1. Nevarnosti v gorah v letnih razmerah in najpogostejši vzroki nesreč
2. Oprema
3. Načrtovanje in priprava na turo
4. Ravnanje ob nevarnosti strele
5. Kako zaprosimo za pomoč GRS
6. Ukrepi med čakanjem na pomoč

 

Več informacij in razpis: http://grs-ljubljana.si/index.php/novice/19-drugo/205-dan-varnejsega-gibanja-v-gorah-v-letnih-razmerah-3

 

GRS Ljubljana

Ašič Žiga

GSM: +386 41 863 424

Ponedeljek
avg272018

Dan odprtih vrat na Kumu

RTV SLOVENIJA VABI NA OGLED ODDAJNIKA KUM

 

Ob 90-letnici delovanja oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija in 60-letnici Televizije Slovenija, RTV Slovenija vabi na dan odprtih vrat oddajnika Kum, ki bo v nedeljo, 2. septembra 2018, med 8. in 14. uro.

Rezultat iskanja slik za oddajnik kum

Sodelavci enote Oddajniki in zveze, ki dnevno skrbi za nemoteno delovanje vseh naprav, ki omogočajo neprekinjeno oddajanje signala radijskih in televizijskih programov, bodo na vodenih ogledih predstavili delovanje oddajnika in povedali, kako se je delo na področju oddajnikov in zvez zaradi napredka tehnologije in tehnike ter razvoja informatike, spremenilo skozi leta. Seznanili vas bodo tudi z možnostjo sprejema digitalnega radijskega signala DAB+. 

Vabljeni!

Služba za komuniciranje RTV Slovenija

Sobota
avg112018

PD RTV vabi na Planjavo v ČETRTEK, 16. avgusta 2018

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

OPIS POTI:

Od parkirišča bomo šli proti dolini Repov kot, kjer se bomo po neoznačeni poti vzpenjali mimo čudovitih tolmunčkov in po mučnem grizenju kolen prispeli na Srebrno sedlo. Od tu naprej bomo sledili markirani poti do vrha Planjave. Hoje navzgor je za 4-5 ur. Povratek bo čez  Kamniško sedlo, do koder bomo šli po zelo zahtevni markirani poti po pobočju Planjave. To nam bo vzelo nekje 3-4 ure, torej skupaj 8-9 ur hoje in lažjega plezanja.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prijave čim prej oziroma najkasneje do torka 14.8.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.