Sobota
avg172019

VABILO NA TRETJI POHOD PO MEDVEDOVIH STOPINJAH V LOŠKI POTOK IN BABNO POLJE 25. 8.

Odhod v nedeljo, 25. 8. 2019 ob 7.00 na avtobusnem delu parkirišča Hale Tivoli.

Vodnika: Jaka Bartol in Drago Car

Pot bo potekala čez občini Loški potok in Stari trg pri Ložu. Pohod se bo pričel v Loškem potoku pri gostilni Pri Kapcu, podali se bomo po kraškem polju ob idiličnem mrzlem potoku, mimo nekdanjih mlinov do izvira Malenščice (1h). Po brezpotju širnih gozdov bomo prečkali hribovje med Loškim potokom in Babnim poljem. Babno polje je slovenska Sibirija, ogled merilne meteorološke  postaje, najhladnejši naseljen slovenski kraj z -34.5C. Postanek na Rihtarjevi domačiji (3,5h). Del asfaltne poti, 4 km, se bomo prepeljali z avtobusom, nato vzpon po notranjski transverzali do zaselka Gornje poljane (1,5h 350m v.r.) To je najvišje ležeča vas južne Slovenije, 1065m z opazno cerkvico Sv. Andreja iz 16. stoletja. Ta del poti se lahko prepeljete tudi z avtobusom, po dogovoru. Kosilo in druženje v kmečkem turizmu Pri Juretu. Vožnja domov čez Cerknico. 


Pot je lahka, višinska razlika je cca 400 m, okvirni čas hoje s počitki je 7 ur. Del poti je nadzorovan s kamerami, v slučaju kontrole potrebujemo osebni dokument. Planinski pohod je primeren za večino članov planinskega društva.

Primerna obutev (rezervna obutev ostane v avtobusu), oblačila, tudi za dež, pohodne palice, če jih uporabljate, energetski prigrizki in pijača, zaščita pred klopi in soncem. 

Obvezno osebni dokument!
Prispevek za prevoz s 50 sedežnim avtobusom je cca 10€.
Hrano in oglede plača vsak udeleženec posebej.

Prijava in dodatne informacije najkasneje do petka 23.8., do 18.00 ure pri Jaki Bartolu na 041 565 000 ali na jakabartol@gmail.com 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Torek
avg062019

VABLJENI NA POHOD PO MEDVEDOVIH STOPINJAH V LOŠKI POTOK IN BABNO POLJE

Pohod je skupaj s PD Iskra Ljubljana, vodil ga bo Jaka Bartol, datum je spremenjen na nedeljo 25.8.2019.

Podrobnejše vabilo sledi.

 

Se vidimo, imejte lepo poletje

*erika*

Sreda
jul102019

STANIČEV VRH

                               STANIČEV VRH 

Planinsko društvo RTV Ljubljana 

 vabi na pohod na

 STANIČEV VRH (1804m)

ki je prestavljen na NEDELJO, 21. julija 2019. 

 

Odhod ob 6h iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 16h.

 

 

 

OPIS POTI:

Iz Kamniške Bistrice po markirani poti proti Kam. sedlu, nato skozi Repov  kot proti Srebrnemu sedlu. Nekje na sredi doline se odcepimo proti grebenu Zeleniških špic, po katerem pridemo z lažjim plezanjem na vrh. Do vrha naj bi potrebovali 3 do 4 ure, sestop naj bi opravili po isti poti v 3h urah. 

 

 

Oblecite pohodne hlačemajicoobujte dobro shojene pohodne čevljev nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika.

 

Izlet bo vodil Andrej Lah .

 

Prijave čim prej oziroma najkasneje do četrtka 18.7.2019 na e-naslov: lahec7@gmail.com                                                                

ali na telef. št. 041 545 291 (Marko)

 

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

 

Ponedeljek
jun242019

Pohod na Pršivec

PD RTV vabi na pohod na PRŠIVEC (1761m )

V soboto 29.6.2019

Odhod ob 7.00 uri s parkirišča  na Tivoliju, povratek okoli 19 ure.

Rezultat iskanja slik za Pršivec

Opis pohoda:  Iz doma na Vogarju (1024m),  najprej po udobnem kolovozu, nato skozi gozd do vršne glave Pršivca, kjer se začenjamo strmeje vzpenjati  proti vrhu.  Udobne hoje za cca. 2 uri in pol. Iz vrha imamo razkošne poglede na Bohinjsko jezero in planine ter vrhove ( od Koble pa vse do Komne mimo Črnega Vrha, Vogla in drugih vrhov v okolici) . Povratek preko planine Viševnik (1625m) in  planine pri Jezeru (1450m) nazaj na kočo na Vogarju. Torej krožna pot skozi zelo lepe in slikovite predele Bohinjskih gora.  Pršivec slovi kot eno najlepših in dostopnih razgledišč v Julijskih Alpah.

 

Oprema: običajna za sredogorje v tem letnem času, upoštevajoč  vremenske  razmere. Ne pozabite na sončna očala in zaščitno kremo

 

Težavnost: razen nekaj metrov vzpona po skalah  proti  vrhu (ni prepadno! )   je pot primerna za vsakega planinca z dobro kondicijo.

Hrana in pijača: nahrbtnik in postojanke ob poti – po želji.

Vodnik: Matjaž Medvedšek – Info: 041 820 960

Cena: 15 evrov

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Nedelja
jun232019

KAMNIŠKI DEDEC - obvestilo

Pohod na KAMNIŠKEGA DEDCA (1583m) je prestavljen na torek 25.junija 2019

 

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 14h.

 Rezultat iskanja slik za kamniÅ¡ki dedec

 

OPIS POTI:

 

Iz Kamniške Bistrice po markirani poti proti Kam. sedlu, nato pa proti Repovem kotu  in po lovski stezi čez kratek skok na razgledni vrh. Hoje je približno 2-3 ure, pa še sestop kakšni 2 uri.

 
 

Oblecite pohodne hlačemajicoobujte dobro shojene pohodne čevljev nahrbtnik pa dajtevetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

 

Hrana in pijača (vsaj 1,5l)  iz nahrbtnika.

Izlet bo vodil Andrej Lah .

Prijave na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.