Ponedeljek
sep162019

Vabljeni na VELIKI DRAŠKI VRH (2243 m)

v nedeljo, 22. septembra 2019 

IZLET JE BREZPLAČEN

 

Odhod ob 7:00 s parkirišča pred halo Tivoli, povratek proti večeru.

Povezana slika

 

 

Za avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in naprej proti Pokljuki.

Pot nas bo do vrha vodila s Pokljuke preko Studorskega prevala. Hoje bo za ca 3 ure in pol, višinska razlika je 930 metrov. Skupne hoje s postanki bo okrog 6 do 7 ur. Celotna pot je tehnično nezahtevna  in je primerna za osebe s povprečno fizično pripravljenostjo.

Organizirana bo tudi krajša, manj naporna varianta po Pokljuški planoti, zato vabljeni tudi tisti z manj kondicije in otroci.

Vodnik: Drago Car in Erika Bizilj

Pohitite s prijavami zaradi lažje organizacije in omejenega števila udeležencev.                 

 Prijave: Drago Car 00386 41 727 847;  Veliša Lazović 040 749 188 ali  na E-pošto velisa.lazovic@rtvslo.si.

Naš donator Svet delavcev RTV Slovenije bo v celoti pokril stroške prevoza in bo izlet BREZPLAČEN. Prednost na prijavah imajo zaposlenci v javnem zavodu RTVS in njihovi družinski člani. 

Hrana in pijača iz nahrbtnika . 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.

Sobota
sep072019

PD RTV vabi na čistilno akcijo, v soboto 14. septembra

V A B I L O

na čistilno akcijo

»Za čisto Ljubljano«,

ki bo v soboto, 14. Septembra 2019

Dobimo se ob 9. uri (Plaža – Trnovski pristan – Prulski most) in sicer v vsakem vremenu.

Ker bomo s strani Turističnega društva Ljubljanica spet obdarjeni z majicami, vas prosim, da se prijavite do torka do 20. ure na Miklic.Marija@gmail.com ali nas tel. 040 567 847 (pripišite velikost majice).

Vse podrobnosti akcije so razvidne iz vabila Turističnega društva.

PD RTV Ljubljana, odsek za varstvo gorske narave

Četrtek
avg292019

Opomnik za pohod na ORLE, v soboto, 31. avgusta 2019

Ob 9. uri se bomo zbrali na končni postaji LPP številka 13 v Sostrem, Pri gostilni Kovač Cesta II. grupe odredov 82, kjer je tudi parkirišče.

Odšli bomo do brunarice Zadvor v Žabji vasi, nato pa po trim stezi odpešačili po lahki označeni poti na Orle, višinske razlike je 200 m, počasne hoje po gozdni poti do vrha pa uro in pol, nato pa nazaj do izhodiščne točke uro in pol oz. malo manj, ker bo šlo v dolino hitreje.

Na vrhu bomo lahko obiskali Gostilnico Orle, kaj pojedli ali popili, od tu pa se nam bo odprl prelep razgled, ki ob dobri vidljivosti seže vse do Triglava.

Priporočava dobro shojeno obutev, pohodne palice, repelent za odganjanje klopov, čaj ali vodo in ne pozabite na kartončke, žig dobimo v Gostilnici – to je eden od desetih žigov v okolici Ljubljane, kdor kartončka še nima, ga bo prejel na pohodu. Pohod je namenjen vsem starostnim skupinam, tudi otrokom nad 5 let.

V primeru deževnega vremena pohod odpade. Bo objavljeno na spletni strani.

Pohod bosta vodili naravovarstvenici Marija Miklič in Erika Bizilj.


S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (
http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Ponedeljek
avg192019

IZLET NA RINKE

Planinsko društvo RTV Ljubljana  

vabi na pohod na

RINKE (2453 m)

v SOBOTO, 24. avgusta 2019. 

  Povezana slika

Odhod ob 6h iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 17h do 18h.

 

OPIS POTI:

Od parkirišča v dolini Ravenske Kočne na Jezerskem gremo po Slovenski poti do Kranjske koče na Ledinah. Kasneje pa po zelo zahtevni in markirani poti proti Koroški Rinki in po želji še na Kranjsko Rinko, do koder je še 20 minut hoje. Sestop poteka po isti poti.

Skupaj je vzpona nekje za 4 do 5 ur. Sestop pa nekaj manj.

 
 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte čelado, vetrovko, rezervno majico in windstoper. Opremo prilagodite vremenski napovedi in svoji pripravljenosti (samovarovalni komplet je priporočljiv).

 Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika.

 Izlet bo vodil Andrej Lah .

 Prijave čim prej oziroma najkasneje do petka 23.8.2019 na e-naslov: lahec7@gmail.com

 Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

 V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

 S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

 

 

Nedelja
avg182019

Pohod na ORLE, v soboto, 31. avgusta 2019

Ob 9. uri se bomo zbrali na končni postaji LPP številka 13 v Sostrem, Pri gostilni Kovač Cesta II. grupe odredov 82, kjer je tudi parkirišče.

Odšli bomo do brunarice Zadvor v Žabji vasi, nato pa po trim stezi odpešačili po lahki označeni poti na Orle, višinske razlike je 200 m, počasne hoje po gozdni poti do vrha pa uro in pol, nato pa nazaj do izhodiščne točke uro in pol oz. malo manj, ker bo šlo v dolino hitreje.

Na vrhu bomo lahko obiskali Gostilnico Orle, kaj pojedli ali popili, od tu pa se nam bo odprl prelep razgled, ki ob dobri vidljivosti seže vse do Triglava.

Priporočava dobro shojeno obutev, pohodne palice, repelent za odganjanje klopov, čaj ali vodo in ne pozabite na kartončke, žig dobimo v Gostilnici – to je eden od desetih žigov v okolici Ljubljane, kdor kartončka še nima, ga bo prejel na pohodu. Pohod je namenjen vsem starostnim skupinam, tudi otrokom nad 5 let.

V primeru deževnega vremena pohod odpade. Bo objavljeno na spletni strani.

Pohod bosta vodili naravovarstvenici Marija Miklič in Erika Bizilj.


S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (
http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/), upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.