Nedelja
dec162018

STUDIO OB 17-IH V ŽIVO IZ POSTOJNSKE JAME

PLANINCI PD RTV in ostali, kdor želi, imamo možnost ogleda direktnega prenosa STUDIA OB 17-ih iz  Postonjske jame.

200 let je od takrat, ko je Luka Čeč odkril jamo in Postojnska jama letos praznuje. To pa je vredno, da tudi naš Radio Slovenija, ki ima skromnih 9o let, obeleži pomembna jubileja in pomembnost jamskega sveta nasploh.  

Oddaja Studio ob 17ih o Postojnski jami, njeni zgodovini, turizmu in vplivu na okolje, nadaljnjih raziskovanjih in potopih ter povezovanju Postojnske in Planinske jame……….

Studio bo vodila urednica Alenka Terlep. Studio bo v sredo 19.12. ob 17.00 uri v živo  iz Kongresne dvorane  iz Postojnske jame. . Pri vhodu moramo biti ob 16.15, za prevoz se bomo zainteresirani dogovorili. Število mest je omejeno, kdor se želi dogodka udeležiti, naj me pokliče tel. 040 256 457.

Lepo vabljeni,

 Alenka in Liljana

Torek
dec112018

PROŠNJA za namenitev dela dohodnine za donacije

Spoštovani člani društva, podporniki in ljubitelji planinarjenja.  

Naše planinsko društvo slavi že častitljivih 48 let obstoja. V temu obdobju smo osvojili ogromno število planinskih vrhov in prehodili nešteto število kilometrov. V tem obdobju smo doživljali velike vzpone aktivnosti našega društva, ki so rezultat dela našega upravnega odbora in prejšnjih predsednikov. Doživljali smo pa tudi padce števila članov. Razlogi za to so največkrat upokojevanje uslužbencev RTVS in nezadostno število aktivnosti nadomeščanja z novimi zaposlenci. Potrebno je kontinuirano delo, nove ideje in vsebine. Po Slovenskih gorah in v bližji soseščini imamo v načrtu številne enodnevne in dvodnevne izlete. Na mojo pobudo smo pred nekaj leti začeli z organiziranjem planinarjenja tudi v tujini. Najprej v bližji soseščini na Hrvaškem, Italiji, Avstriji, potem je prišla na vrsto Bosna ter kasneje Črna Gora, Albanija, Makedonija, kontinentalni del Grčije, Bolgarija, Kanarski otoki, Kreta. Postali smo toliko ambiciozni, da v naslednjem letu februarja  načrtujemo planinarjenje po Ekvadorju z obiskom otočja Galapagos; v začetku julija po zahodni Bosni (tudi rafting, kanjoning) ter ob koncu oktobra še planinarjenje po Zelenortskih otokih.

Naša potovanja  so seveda neprofitna in bistveno cenejša od turističnih agencij. Člani so za taka potovanja čedalje bolj navdušeni. Razlogi so največkrat cena, prijateljstvo, povezanost, domačnost, ker se vsi poznamo in smo prijatelji.  Izvedeni planinski izleti v naši organizaciji so marsikomu tudi edine aktivne počitnice in upam se trditi, z veliko več doživetij kot poležavanje na morskih plažah. 

V želji, da  naše aktivnosti obogatimo in, da bi imeli cenejše izlete, pokrenuli smo akcijo zbiranja dohodninie, ki jo lahko po svojih željah  usmerite . Prilagam vam link na kateremu je obrazec. Izpolnjeni podpisani obrazec pošljte na naslov RTV Slovenija - Tavčarjeva 17 - za Planinsko društvo RTV Ljubljana. Naša davčna številka je 45594171

http://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet/Davki_in_druge_dajatve/Podrocja/Dohodnina/Letna_odmera_dohodnine/Obrazci/Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf

Obenem vas prosimo, da nam pošiljate ideje in želje v zvezi z organiziranjem izletov. 

S spoštovanjem,

Veliša Lazović

Predsednik planinskega društva RTV Ljubljana

 

NAVODILO ZA IZPOLNJEVANJE ZAHTEVE ZA NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov in za financiranje političnih strank in reprezentativnih sindikatov. Za splošno-koristne namene se štejejo humanitarni nameni (vključno z varstvom človekovih pravic), nameni varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, invalidski, dobrodelni, ekološki, kulturni, športni, religiozni in drugi nameni, ki se opravljajo v okviru dejavnosti rezidentov Slovenije, ki so po posebnih predpisih ustanovljeni za opravljanje navedenih dejavnosti kot nepridobitnih dejavnosti, in katerim je s posebnim zakonom ali na podlagi posebnega zakona, zaradi opravljanja te dejavnosti priznan poseben status ali določeno, da je njihova dejavnost v javnem interesu ali da je dobrodelna. Za rezidente iz prejšnjega stavka se ne štejejo rezidenti pravne osebe, ki so jih ustanovile ali katerih člani so pravne osebe javnega prava. Upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, so določeni v Uredbi o namenitvi dela dohodnine za donacije, seznam (z imenom oziroma nazivom upravičencev in davčno številko) pa je objavljen na spletni strani Finančne uprave Republike Slovenije: http://www.fu.gov.si/davki_in_druge_dajatve/podrocja/dohodnina/letna_odmera_dohodnine/ Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3%, 0,4% ali 0,5% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5% dohodnine. Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadar koli prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri finančnem organu. Finančni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko finančni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Sreda
dec052018

PD RTV vabi na RUDNICO in OSOJNICO v soboto 15.decembra

 

RUDNICA (946 m)

 

OSOJNICA (691 m)


v soboto, 15. decembra 2018


Odhod ob 7.00 uri s parkirišča pri HALI TIVOLI, povratek v večernih urah.Za enega zadnjih pohodov v letu 2018 smo izbrali dve lepi razgledni točki, Rudnico v Bohinju  in Osojnico na Bledu.

Odpeljali se bomo proti Gorenjski do  Bohinja. Do Rudnice je predvideno slabi 2 uri lahkotne hoje, 450 višinskih metrov vzpona. Po krajšem postanku ob Bohinjskem jezeru se bomo odpeljali do Bleda. V Zaki bomo pričeli pot na Osojnico in na Ojstrico, kjer je razgledna točka z najlepši razgledom na blejski otok, grad, proti Stolu…. Upajmo na lepo vreme, čudovite razglede in sproščen sprehod po novoletno okrašenemu Bledu. V primeru slabe napovedi, bomo turo prestavili na dan, ko bo lepa napoved. Organizacija Marko Gale, prijave do četrtka 13.12. Liljana 040 256 457. Hodimo na lastno odgovornost.


S seboj imejte bundo, pohodne hlače, majice za preoblečt, rokavice, kapo, čaj in nekaj za pojest.


Cena organizacije in  prevoza je 10 eur. Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 ali v gotovini na pohodu.

Lepo vabljeni!


S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene, psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ter upoštevati navodila in odločitve vodnika.


 

 

 

Torek
dec042018

PD ISKRA Ljubljana vabi na Zasavsko sveto Goro, v nedeljo 9. december 2018

Čas in kraj odhoda

Odhod v nedeljo, 9. 12. 2018 ob 8.00 uri iz parkirišča pod Halo Tivoli. Prevoz bo organiziran z osebnimi avtomobili.

Vodnik

Alenka Sakelšek

Potek izleta

Iz vasi Mlinše, se usmerimo proti Zasavski Sveti gori. Sprva mimo nekaj hiš, nato pa se vzpnemo do sosednje vasi Zabava do kapelice.  Nadaljujemo skozi vas, cesta pa se na koncu vasi spremeni v kolovoz, kateri nas vodi čez razgledne travnike. Višje prispemo v  do zaselka Breznik. Nato pridemo do slabše uhojene stezice in pozneje do kolovoza, ki nas pripelje do vasi Ravne pri Mlinšah. Del poti prehodimo po gozdu, zavijemo do našega cilja in se spustimo do Planinskega doma, kjer se bomo ustavili. Nudijo nam obaro z žganci za 6 E, joto brez mesa 4 E, jota s klobaso 6 E, pri prijavi označite, kaj boste jedli.

Značaj ture (izleta)

Pot je lahka, višinska razlika je 464  m, okvirni čas skupne  hoje je manj kot  4 ure.

Oprema

Zimska obutev in oblačila, obutev za po turi ! (ostane v avtomobilih), gamaše in pohodne palice če želite,  energetski prigrizki in pijača.  

Strošek

Skupni strošek prevoza bo definiran glede na število udeležencev.

Prijave

Prijava na spletni strani društva, http://pd-iskra-lj.si/ , najkasneje do sobote,  do 10.00 ure.   

Dodatne informacije

Alenka Sakelšek, 041 231 977.

Ponedeljek
nov192018

PD ISKRA Ljubljana vabi na izlet v neznano, v nedeljo 25. novembra 2018