Torek
feb132018

DOLOMITI V SEPTEMBRU 2018

DOLOMITI, NAJLEPŠE PANORAMSKE POTI - PD RTV, PD ISKRA LJ.

Z VODNIKOM PD RAŠICA PRIMOŽEM ZUPANČIČEM

                                                     13.9.-16.9. 2018 –4 dni   

Dolomiti so naravni park, zavarovani pod Unescovo svetovno dediščino in veljajo za najlepšo gorsko skupino Alp. Opevani tritisočaki, številne zavarovane planinske poti in planinske koče privabljajo planince iz vsega sveta. Cilj programa je opazovati glavne vrhove iz izbranih panoramskih poti. Cilj ni samo eno gorsko področje, ampak spoznati Dolomite od Bolzana do Sextna in ocenjevali katera skupina je lepša. Težavnost izbranih poti je lahka, občasno srednje težka vendar brez zavarovanih planinskih poti in je primerna za vsakega planinca.

13.9. četrtek

SEXTEN DOLOMITI-MONTE PIANA 2305m                                                                                           Odhod v zgodnjih jutranjih urah na dogovorjenem mestu v Ljubljani. Vožnja bomo začeli po gorenjski avtocesti. Mejo z Avstrijo bomo prečkali v predoru Karavanke in nadaljevali po Avstriji, mimo Beljaka, Spitala, Lienza v Italijo. Avtobus nas bo pripeljal v bližino jezera Misurina, kjer bomo začeli s planinskim izletom na Monte piano od koder so tri Cine kot na dlani. Od koče Bosi bomo naredili krožno pot na sam vrh in občudovali številne ostanke iz 1. svet. vojne, saj področje velja za muzej na prostem. Vrnili se bomo lahko s terenskim vozilom do avtobusa za doplačilo cca. 8 EUR (v obe smeri 12 EUR). Vožnjo bomo nadaljevali mimo Cortine, prelaza Falzarego in Pordoi v dolino Fasa, kjer se bomo nastanili v hotelu, večerja.

Skupne hoje  3-5 ur, v.r. 240-640 m,  skupne vožnje cca. 350 km)

14.9. petek         

SKUPINA AMPEZZANER-IZ PRELAZA FALZAREGO NA PRELAZ GIAU, NUVOLAU 2575m               

Zjutraj, po zajtrku, se bomo z avtobusom odpeljali nazaj pod prelaz Falzarego in se z vzpenjačo vzpelii do koče Scoiattoli 2255m, katera stoji pod petimi skalnimi stolpi vredni občudovanja. Sestopili bomo do koče 5 Torri in se ponovno vzpeli mimo koče Averau na goro Nuvolau 2575m, skalni stolp na vrhu katerega so postavili planinsko kočo. Sestopili bomo na Prelaz Giau, kjer nas bo čakal avtobus. Povratek v hotel, večerja.  (doplačilo za vzpenjačo cca. 8 EUR skupne hoje cca. 4 ure, v.r. 400m, skupne vožnje cca. 150 km)

15.9. sobota           

SKUPINA ROSENGARTEN-KROŽNO POD VAJOLET ŠPICAMI ČEZ PRELAZ CIGOLADE 2550m

Zjutraj, po zajtrku, bo sledila vožnja po dolini Fasa do kraja Vigo, od koder se bomo z vzpenjačo vzpeli na Ciampedie 1997m, kjer bomo začeli krožen pohod pod mogočnimi Špicami Vaiolet. Na poti se bomo lahko okrepčali v številnih planinskih kočah in občudovali skalne stolpe skupine Rosengarten. Povratek v hotel, večerja. 

 (doplačilo za vzpenjačo cca. 15 EUR, skupne hoje 5-6 ur, v.r. 670m, vožnje cca. 50km)

16.9. nedelja

SKUPINA MARMOLADA-IZ PRELAZA FEDAIA NA PRELAZ PORDOI MIMO KOČE VIEL DEL PAN 2432m

Zjutraj, po zajtrku bomo zapustili hotel in se z avtobusom odpravili na prelaz Fedaia,  pod Marmolado, najvišjim vrhom v Dolomitih. Po travnih pobočjih z lepimi razgledi na Marmolado bomo prečili mimo številnih planinskih koč in sestopili proti prelazu Pordoi, kjer nas bo čakal avtobus.

Nadaljevali bomo vožnjo z avtobusom nazaj domov.

(skupne hoje cca. 3-4 ure, višinska razlika 500m, vožnje cca. 400 km)

Vrstni red izletov se bo prilagajal vremenu. V primeru zelo slabega vremena bo program spremenjen.

V ceno potovanja 320,00 EUR je vključen polpenzion v hotelu (3x), v dvoposteljnih sobah, prevoz z avtobusom, cestnine, zdravstveno zavarovanje z asistenco (starejši od 70 let doplačajo za zavarovanje) ter stroški organizacije in vodenje izleta. Cena velja pri minimalnem številu 32 udeležencev.

Doplačila po programu : 31,00 EUR

Hotel nudi strežno večerjo (3 hodni meni na predhodno izbiro in solatni bife) in bogat samopostrežni zajtrk, Wi-Fi.

Zavarujete lahko riziko odpovedi potovanja (možno do 80. leta) v znesku 14 EUR, kar plačate ob prijavi potovanja. Prijava potovanja je dokončna s plačilom akontacije 120,00 EUR do 1.3.2018, oz. do zasedenosti prostih mest. Celoten znesek je potrebno plačati do 3.9.2018.

Prijave sprejema Primož Zupančič po tel. 041 612 778 ali po e pošti: zupancic.pz@gmail.com do 15.2.2018.  Po potrditvi prijave vam bomo posredovali bančni račun in sklicno št. za plačilo potovanja.

Nedelja
feb112018

PD RTV vabi na KLOBUK v soboto 24. februarja

Dobimo se ob 9. uri zjutraj na končni postaji v Podutiku, avtobus LPP-ja št. 5, nato pa bomo šli po pogorju Vtik do lovske koče na Klobuku, se malo odpočili in nadaljevali pot proti izletniški kmetiji pri Jurčku. Pot je nezahtevna, dolga okrog 6 km v eno smer,  primerna tudi za otroke nad 6 let. S seboj vzemite pohodne palice, nekaj tekočine (voda, čaj), morda majhen prigrizek, obujte pa se v dobro pohojene čevlje, ki ne premočijo, morda bo na stezi še kaj snega. V primeru slabega vremena (dežja, snega) pohod odpade.

Na pohodu se bomo naužili svežega zraka, se družili in nabirali kondicijo za višje vzpone.  

Odsek za varstvo narave, Marija Miklič

Petek
feb022018

NE POZABITE NA IZLET PO MURSKIH MOKRIŠČIH

 

ki bo v nedeljo, 4. Februarja 2018. V avtobusu imamo še nekaj prostih mest

Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri izpred Čufarjeve ulice

(med Osnovno šolo in RTV centrom) 

Pohod bomo pričeli v Brodu na Muri, Krog in ga tudi končali tukaj.  Pot je primerna za vse starostne skupine, tudi  za otroke nad 6 let. Startnina znaša 7 evrov, plačali jo bomo na začetku pohoda.  V ceno sta vključeni  malica in pijača. Prehodili bomo okrog 8 km.

S seboj vzemite kak sendvič in pijačo. Ne pozabite na pohodne palice (če jih uporabljate), primerno se oblecite za ta letni čas, kapo, rokavice,  obujte dobro shojeno obutev (v primeru blata bodo prišli v poštev gumijasti škornji).

Prispevek za avtobus v znesku 10 evrov bomo plačali na avtobusu (ostalo bo krilo naše Planinsko društvo).

Pridruži se nam na pohodu ter doživi in spoznaj posebnosti najdaljšega poplavnega sveta v Srednji Evropi.  Pohodniki s pohodom opominjamo in želimo, da Mura ostane še naprej brez jezov kot del mednarodnega biosfernega rezervata Evrope pod okriljem UNESCA, Mura-Drava-Donava – evropska Amazonka.

Da bomo najeli pravi avtobus, je nujna prijava do petka, 1. Februarja 2018 na g-mail Miklic.Marija@gmail.com  ali na tel. 040 567 847.

Petek
jan262018

Planinsko društvo ISKRA Ljubljana vabi na zimski planinski tabor Pohorje 2018

Čas in kraj odhoda

Od petka 9. februarja do nedelje 11. februarja  2018  na Pohorju. Zbor udeležencev v Ruški koči na Arehu  v petek ob 9.30 uri, povratek s Pohorja v nedeljo, predvidoma ob 16. uri. Udeleženci se za prevoz dogovorite sami; koča ( 1246 m n. v.)  je dostopna po asfaltirani cesti, parkirišče zagotovljeno.

 

Vodnik-i

Pohode bodo vodili ustrezno usposobljeni  društveni planinski vodniki, strokovne vsebine pa predstavili izkušeni  gostujoči predavatelji.

 

Potek izleta

Planinski zimski tabor bo organiziran v  Ruški koči na Arehu. Nočitev in izobraževanja bodo potekala v  depandansi - Čandrovem domu.  Udeleženci bodo nastanjeni v  komfortnih tri do sedem  posteljnih sobah z lastno  kopalnico, sanitarijami in  televizijo. Posteljnina  in brisača sta všteti v ceno nastanitve. Zagotovljena sta dva obroka (  samopostrežni zajtrk   in  večerja), na voljo  bo vsak dan  tudi topel čaj za na pot. Prostori so udobni in primerno ogrevani, na voljo je sušilnica za obleko in opremo ter  opremljena multimedijska  učilnica.  Prvi obrok bo zgodnja večerja v petek,  zadnji obrok je zajtrk v nedeljo.

 

Značaj ture (izleta)

Organizirano  teoretično in praktično izobraževanje planincev za gibanje v zimskih razmerah.  Okvirni program usposabljanja : opremljenost in usposobljenost pohodnikov za gibanje v zimskih razmerah, načrtovanje zimske ture,  varovalne tehnike, obnovitev znanja prve pomoči ter  predstavitev oživljanja z  avtomatskim eksternim  defibrilatorjem (AED).  Glede na vremenske  in snežne razmere bodo organizirani  krajši in daljši  planinski pohodi, terenske vaje,  predavanja,  predstavitve,   preverjanje znanja in družabne aktivnosti.

 

Oprema

Primerna pohodna obutev in topla oblačila za tri dni, toaletne potrebščine,  copati ali ustrezna lahka obutev, kapa, rokavice, zaščita pred morebitnimi padavinami,  zaščita pred visokogorskih soncem, naglavna ali ročna svetilka, prva pomoč, pohodne palice, dereze, gamaše, planinska in zdravstvena  izkaznica, zdravila, če jih potrebujete…..

Čelada, cepin, lopata, plazovna žolna, krplje – če jih imate, prinesite, prosim.

NE POZABITE NA PUSTNI KOSTUM ZA SOBOTNO VEČERNO PUSTOVANJE!

Strošek

76,00 EUR 

Stroške nastanitve in prehrane  udeleženci poravnajo na recepciji Ruške koče. Plačila turistične takse so člani PZS  s plačano članarino oproščeni.

Prijave

 

Prosimo za čimprejšnje prijave na spletni strani društva  ali nadjau@siol.net,  najkasneje do torka, 6. 2. 2018 do 18. ure,  oziroma do zapolnitve kapacitet ( max 30 oseb). Za člane PD RTV Ljubljana zbira prijave  Liljana  Drevenšek - 040 256 457 

 

 

 

Dodatne informacije

 

Tabor je namenjen izobraževanju in usposabljanju članov in pridruženih članov PD Iskra Ljubljana s plačano članarino za tekoče leto.

Plačilo akontacije ni potrebno.

Morebitne odjave  zaradi bolezni ali poškodbe  dovoljene  do četrtka, 8. 2. 2018 do 16. ure.

Telefon za dodatna pojasnila: 041 993 189, Nadja

Toplo povabljeni J

 

 

 

 

Četrtek
jan252018

NE POZABITE NA OBČNI ZBOR! - ŽELIMO SI, DA NAS BO V ČIM VEČJEMU ŠTEVILU

na 47. redni zbor članov PD RTV Ljubljana

v petek, 26.1.2018

v Gostilni pri Kovaču v Sostrem (končna postaja LPP št. 13)

Pričetek zbora članov bo ob 17:00.

Dnevni red:

 1. Otvoritev Zbora članov
 2. Izvolitev delovnega predsedstva
 3. Potrditev dnevnega reda
 4. Poročilo predsednika o delu društva v letu 2017
 5. Finančno poročilo društva za leto 2017
 6. Poročila načelnikov odsekov za leto 2017
 7. Poročilo nadzornega odbora
 8. Poročilo častnega razsodišča
 9. Razprava o poročilih
 10. Program dela društva v letu 2018
 11. Razrešnica organov društva 2017
 12. Volitve organov društva 2018
 13. Razno