Ponedeljek
avg272018

Dan odprtih vrat na Kumu

RTV SLOVENIJA VABI NA OGLED ODDAJNIKA KUM

 

Ob 90-letnici delovanja oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija in 60-letnici Televizije Slovenija, RTV Slovenija vabi na dan odprtih vrat oddajnika Kum, ki bo v nedeljo, 2. septembra 2018, med 8. in 14. uro.

Rezultat iskanja slik za oddajnik kum

Sodelavci enote Oddajniki in zveze, ki dnevno skrbi za nemoteno delovanje vseh naprav, ki omogočajo neprekinjeno oddajanje signala radijskih in televizijskih programov, bodo na vodenih ogledih predstavili delovanje oddajnika in povedali, kako se je delo na področju oddajnikov in zvez zaradi napredka tehnologije in tehnike ter razvoja informatike, spremenilo skozi leta. Seznanili vas bodo tudi z možnostjo sprejema digitalnega radijskega signala DAB+. 

Vabljeni!

Služba za komuniciranje RTV Slovenija

Sobota
avg112018

PD RTV vabi na Planjavo v ČETRTEK, 16. avgusta 2018

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

OPIS POTI:

Od parkirišča bomo šli proti dolini Repov kot, kjer se bomo po neoznačeni poti vzpenjali mimo čudovitih tolmunčkov in po mučnem grizenju kolen prispeli na Srebrno sedlo. Od tu naprej bomo sledili markirani poti do vrha Planjave. Hoje navzgor je za 4-5 ur. Povratek bo čez  Kamniško sedlo, do koder bomo šli po zelo zahtevni markirani poti po pobočju Planjave. To nam bo vzelo nekje 3-4 ure, torej skupaj 8-9 ur hoje in lažjega plezanja.

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu.

Izlet bo vodil Andrej Lah.

Prijave čim prej oziroma najkasneje do torka 14.8.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 €

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno.

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Torek
avg072018

EKVADOR

Spoštovani planinci

Za potovanje in treking po Ekvadorju in po otokih galapagos sta prosta še dva, maksimalno tri mesta. Prijave zbiramo še en teden in potem bomo zaključili.

Za vse informacije pokličite  našega vodnika Matjaža Medveščeka, 00386 41 820 960. Podrobnosti o potovanju smo podali na objavi  pred kakšnim tednom.

 Rezultat iskanja slik za ekvador

 Povezana slika

Nedelja
avg052018

PD RTV vabi na KLADIVO v nedeljo 12. avgusta

Pohod na KLADIVO na grebenu KOŠUTE bo vodil vodnik PD RTV MATJAŽ SAMEC

KDAJ:  v nedeljo, 12. avgusta 2018

Odhod ob 7.00 uri s parkirišča pri Hali Tivoli, povratek v  večernih urah.

Iz Ljubljane se bomo peljali v smeri Ljubelja, parkirali bomo 20 minut pred kmetijo Matizovec. Startali bomo na nadmorski višini 900 metrov. Najprej se bomo povzpeli do Kofc, ki slovijo po dobrih štrukljih. Nekateri bodo tu zaključili vzpon, drugi pa nadaljevali na greben Košute do Kladiva, ki je visok 2.094 m. Za pot do vrha je predvideno tri ure in pol vzpona, skupaj 1.260 višinskih metrov. 

Prijave do četrtka  9.8. na tel. 040 2074 636 vodnik Matjaž Samec ali 040 256 457 Liljana.Cena prevoza je 10 eur.  Plačate na TRR PD RTV štev. SI56 0222 2001 2109 437 ali v gotovini na pohodu. Seboj imejte čaj, malico in planinsko opremo.

Lepo vabljeni!

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.

Petek
jul272018

RTV, RADIO SLOVENIJA vabi na TRIGLAV...2.-4.8.2018

Letošnje okrogle jubileje RTV - 90 let Radia Slovenija, 60 let Televizije Slovenija in 240 let prvega pristopa- ko so štirje srčni možje iz Bohinja osvojili Triglav, bomo obeležili tudi na Prvem programu  Radia Slovenija in v oddaji Studio ob 17ih, v petek 3 avgusta.

Radijska ekipa odhaja na Kredarico že  dan prej 2.avgusta.  Planinsko društvo RTV in Oddaja Studio ob 17ih vas vabita ,da se nam pridružite.

Odhod v zgodnjih jutranjih urah  v četrtek 2.avgusta ali petek 3. avgusta. Prevoz in prenočišče organizirate individualno. Veselimo se skupnega srečanja na Kredarici in Triglavu, lepo vabljeni!