Torek
jun122018

PD RTV vabi na otvoritev nove planinske poti v četrtek, 21. junija 2018

Uradna otvoritev nove planinske poti PD RTV od oddajnika do oddajnika bo ob 11.00 uri pri Moderni galeriji v Ljubljani.

Govorniki na otvoritvi bodo: župan mesta Ljubljana Zoran Janković oz. njegov namestnik

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc

Predstavnik PD ISKRA LJUBLJANA in planinski vodnik  Jan Skoberne

Predsednik PD RTV Ljubljana Veliša Lazović

Pot poteka od Moderne galerije do Tivolskega vrha (387 m nadm.višine) do Šišenskega hriba (429 m nadm.višine) in naprej proti Mostecu, mimo radijskega oddajnika in je dolga 4,9 km. Pot so uredili in so jo financirali v sodelovanju PD RTV Ljubljana in PD ISKRA Ljubljana. Največ zaslug za ureditev in markiranje poti imata Cveto Preželj in Jan Skoberne, katerima gre vsa zahvala.

Vabljeni na otvoritev nove planinske poti!

 

V zvezi s predvideno PLANJAVO dne 17.6., vodnik ANDREJ LAH sporoča, da bo zaradi majhnea števila prijav, vzpon na PLANJAVO realiziran v kasnejšem terminu, ki bo objavljen naknadno.


Torek
jun052018

PD RTV vabi...

- 9.junija na pohod s PD ISKRA LJUBLJANA po poti Claustre pod vodstvom Jana Skobrneta, glej obvestila PD RTV

- 10. junija na Velikolaško kulutrno pot od Velikih Lašč do Rašce, mimo Retij, Dvorske vasi, Male in Velike Slevice, Podsmreke z zaključkom na Rašci. Prevoz individualno, start med 7.00 in 9.00 uro.

- 17. junija na Planjavo pod vodstvom Andreja Laha, odhod ob 6.00 uri iz Ljubljane, več v obvestilih PD RTV.

- vzpon na Špik Hude police je predviden sredi julija, več informacij sledi

- vzpon na Škrlatico je za zdaj predviden glede na letni plan PD RTV.

Lepo vabljeni!

 

 

 

Ponedeljek
jun042018

PD Iskra in PD RTV Ljubljana organizirata izlet Javornik (1240 m) in Claustra Alpium Iuliarum iz Hrušice 

Po delu rimske Hrušice pri Stari pošti (Ad Pirum – trdnjava) do obnovljene trdnjave na Lanišču in po načrtovani planinski poti kamnitih branikov Rima in delu ob Rapalski meji

 

Čas, kraj odhoda in napotek

 

Odhod v soboto, 9. 6. 2018 ob 7.15 uri  P+R Dolgi most na Viču. Prevoz bo organiziran z avtobusom, prijave do četrtka 7. 6. 2018 do 12.00 ure zaradi organizacije avtobusa in naročila jote z ali brez klobase, ki jo obedujemo ob postanku in končani planinski turi predvidoma ob 13h na Hrušici pri avtobusu. Program se nadaljuje s popoldanskim planinskim obhodom didaktično označenih točk dela rimske Hrušice pri Stari pošti, na delu bodoče planinske tranzvenzale Claustre.

 

 

Vodnik-i

 

Jan Skoberne in strokovni spremljevalec Tine Kernc.

 

 

Potek izleta

 

Izhodišče jutranjega dvournega pohoda je osvojitev vrha Javornika, ki sovpada z vrhnjo točko smučišča- Smučarska koča Javornik, nato dvourni povratek do izhodišča, kjer bo počitek v gostišču Stare pošte (Ad Pirum) in nato dvourni pohod v okolici po bodoči planinski tranzvenzali Klaustra. Vračali se bomo po cesti proti Kalcem z ogledi arheoloških ostankov Klaustre in vojnih položajev ter italijanske kasarne na Rapalski meji. Povratek iz Kalc je v Ljubljano z avtobusom do 19.30 ure.

 

 

 

Značaj ture (izleta)

 

Pot je lahka, enostavna v enakomernem vzponu in spustu, gozdne prijetne hoje skupne višinske razlike, na prvem vzponu 505 m in spustu 519 m, na popoldanskem spustu in vzponu do 150 višinskih m. Primerna je za vse pohodnike, zlasti za tiste, ki si bodo ob postopnem dvigu in spustu utrdili varen korak ter ga osvojili za zahtevnejše priložnosti v letošnjem programu društev. Varen in trden korak je porok pohodov brez poškodb.

 

 

Oprema

 

Primerna je obutev, ki objame gleženj in jo radi nosite, vedno z dobro narezanim podplatom, oblečeni boste glede na vreme, vedno so pri roki palerina, zaščitna očala in krema za sončenje, pohodne palice, energetski prigrizki, pijača in sendviči iz nahrbtnika. Na vmesni opoldanski točki bo možen topel obrok v gostišču Stare pošte.

 

 

Strošek

 

Strošek prevoza bo definiran glede na število udeležencev, če bomo zapolnili 45 sedežev avtobusa bo cena 12 €. Prijave zbiramo skupaj s PD RTV Ljubljana, nečlani navedenih PD plačajo 2 € več. Na Hrušici nam nudijo joto 4 eur s klobaso 6 eur, izbiro hrane dopišite ob prijavi.

 

 

 

Prijave

 

Prijava z imenom, priimkom in spremljanje prijav na spletni strani društva, do četrtka 7. 6. 2018 do 12.00 ure. Bodite točni s prijavami. Kdor ne želi svojih osebnih podatkov in št. telefona zaupati ob prijavi na spletu, naj pošlje vodniku SMS sporočilo.

 

 

Dodatne informacije

 

Jan Skoberne, 041 707 795

 

 

Sreda
maj232018

PD RTV vabi na GOTENIŠKI SNEŽNIK v soboto 2. junija

 

Goteniški Snežnik je bil sicer predviden prej, a  smo ga zaradi obilice snega prestavili na poznejši termin.

Odhod iz Ljubljane, na parkirišču pri Hali Tivoli bo ob 6.30 uri, povratek v večernih urah.

Zapeljali se bomo do Ribnice in naprej do Gotenice, kjer bomo startali na 550 m nadmorske višine. Najprej bo malo strmejši vzpon,  do Kamenega zidu, z vrha katerega se odpira lep razgled na Kočevsko reko in okoliške gozdove, vse tja do Kleka na Hrvaškem. Od lovske opazovalnice bomo pot nadaljevali do vrha Goteniškega Snežnika na nadmorski višini 1289.  V približno treh urah vzpona bomo opravili 800 višinskih metrov .

Z vrha se bomo spustili v dolino reke Kolpe, v najmanjšo slovensko občino Osilnico.  Pot nas bo vodila do slikovite Taborske stene, v kateri si bomo ogledali Taborsko jamo s spominskim obeležjem NOB. Sestop bomo nadaljevali skozi zaselka Žurge in Belica, v katerih živi le še peščica prebivalcev.           

To je dodatna popestritev, ki jo omogoča pohod z društvom, z urejenim prevozom in našimi vodniki, ko vsak doda del k pestrejšemu pohodu.

Celotna pot ni posebej zahtevna, gre pa za daljšo, bolj zanimivo varianto, skupaj bomo hodili  približno 7 ur. Seboj imejte malico in pijačo ter ustrezno planinsko opremo.

Pohod bo vodil Drago Car, pomočnika bosta  Marko Gale in Jaka Bartol. Prijave zbira Drago Car, mobi 041 727 847 in Liljana 040 256 457 do zasedenosti busa.

Cena prevoza in organizacija pohoda je 10,00 eur. Možnost plačila na TRR PD RTV ali v gotovini na pohodu.

Imeli bomo možnost kosila in ogleda eko kmetije v Suhem potoku pri Kočevju, če bo čas dopuščal. Lepo vabljeni!

 

 

Sreda
maj232018

Planinsko društvo RTV Ljubljana vabi na pohod na PLANJAVO (2392m)

v NEDELJO, 17. junija 2018.

Odhod ob 6.00 iz Čufarjeve ulice med RTV in OŠ, povratek okoli 18h.

 

Rezultat iskanja slik za planjava

 

OPIS POTI:

 

Od parkirišča bomo šli proti dolini Repov kot, kjer se bomo po neoznačeni poti vzpenjali mimo čudovitih tolmunčkov in po mučnem grizenju kolen prispeli na Srebrno sedlo. Od tu naprej bomo sledili markirani poti do vrha Planjave. Hoje navzgor je za 4-5 ur. Povratek bo čez  Kamniško sedlo, do koder bomo šli po zelo zahtevni markirani poti po pobočju Planjave. To nam bo vzelo nekje 3-4 ure, torej skupaj 8-9 ur hoje in lažjega plezanja. 

Oblecite pohodne hlače, majico, obujte dobro shojene pohodne čevlje, v nahrbtnik pa dajte vetrovko, rezervno majico, windstoper, čelado in komplet za samovarovanje. Opremo prilagodite vremenski napovedi. 

Hrana in pijača (vsaj 2l)  iz nahrbtnika. Možno bo tudi okrepčilo na Kamniškem sedlu. 

Izlet bo vodil Andrej Lah . 

Prijave čim prej oziroma najkasneje do ponedeljka 8.6.2018 na e-naslov: lahec7@gmail.com

Prispevek za izlet  znaša 10,00 € 

V primeru slabega vremena pohod odpade, o čemer bodo prijavljeni obveščeni pravočasno. 

S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,  psihofizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu. Udeleženec je dolžan ves čas izleta ravnati v skladu s Častnim kodeksom slovenskih planincev (http://www.gore-ljudje.net/novosti/6006/) ,upoštevati navodila in odločitve vodnika, ter je član PZS.